Din, dil, ırk ayrımı yapmayan yarışma!

Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, Merhamet ve Adalet temalı kısa filmler yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Din, dil, ırk ayrımı yapmayan yarışma!

Profesyonel ya da amatör olarak sinemaya gönül veren, her dinden, her ülkeden kişilerin katılabileceği yarışmanın jürisi; Türkiye, İran, Filistin, Bosna sinemalarının önemli yönetmen, oyuncu ve film eleştirmenlerinden oluşuyor.



Din, dil, ırk ayrımı yapmayan yarışma!



Yarışmaya başvurular 8 Nisan 2016 tarihine kadar kabul edilecek.  Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın proje sahibi olduğu uluslararası film yarışmasının jürisinde; Türkiye’den Osman Sınav, Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal, Mehmet Özgür,  İran’dan Yönetmen Mecid Mecidi, Bosna’dan Yönetmen Şahin Sisic, Filistin’den Yönetmen Hani Ebu Esad yer alıyor. Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek törende verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, İkinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL, dördüncüden sonraki 16 filme 2 bin TL mansiyon ödülü verilecek.



Din, dil, ırk ayrımı yapmayan yarışma



Dünya barışı için adalet ve merhamet duygularını hatırlatmak isteyen her dilden, her dinden, her ırktan kişinin katılabileceği yarışmaya bir kişi birden fazla eserle başvurabilecek. 2013 yılı sonrasında yapılmış, merhamet ve adalet temasına işaret eden, dijital formatta kurmaca, animasyon ve deneysel filmler yarışmaya dahil olabilecek. Filmler, jenerik dahil 15 dakika olacak. Başvurular wwww.merhametveadalet.com adlı web sitesinden online olarak alınacak ve yarışmacılar formu doldurduktan sonra filmlerini siteye yükleyerek yarışmaya katılmış olacaklar.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin