'Dijital miras bırakabilirsiniz'

Blog yazarlarının ve blog yazarlığına ilgi duyanların katıldığı Türkiye Blog Yazarları Çalıştayı'nın 2'incisi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Dijital miras bırakabilirsiniz'

Çalıştaydaki blog yazarlarından Evren Soyuçok, Blog Yazarları Çalıştayı'nın ilk hedefinin Türkiye'ye blog kültürünü yerleştirebilmek olduğunu belirterek şunları söyledi:



"Sosyal medyada var olan kaos ortamını yenebilmenin en iyi yolu içerik üretebilmek. Bunun yolu da bloglardan geçiyor. Geçen yıl Türkiye'de internet konferansları serisinin 20’ncisinde ilk Blog Yazarları Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Biz bu çalıştayı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi gibi akademik çatılar altında toplamak ve yeni nesli blog yazarlığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz."



"DİJİTAL MİRAS BIRAKIN"



Soyuçok, blog yazarlığı hakkında tavsiyeler vererek konuşmasına şöyle devam etti:



"İyi bir blog yazarı olmak için kesinlikle çok okumak, iyi araştırmak ve iyi gözlemlemek gerekiyor. İnsanların yaşadıklarını sosyal medya üzerinde paylaşmanın yanında kendi kişisel medyalarında da paylaşmalarını ve kendilerine dijital bir miras bırakmalarını istiyorum. Bizler dijital medyamızı yaratırsak bugün yaptığımız her şeyi yıllar sonra kendi blogumuzda insanlara ulaştırabiliriz. Çünkü orada patron biziz."



"GENÇLER KENDİLERİNİ ÇOK İYİ İFADE EDİYOR"



Gençlerin kendilerini çok iyi ifade ettiğini belirten blog yazarı Yeşim Mutlu, "Herkesin farklı bir dünyası var ve bunu en iyi yazarak dile getirebilirler. Bu yüzdenherkesin çizdikleri yolda yazılar yazmalarını istiyorum" dedi.



KURALSIZLIK KURALI



Blog dünyasındaki kuralsızlık kavramına dikkat çeken Mutlu şöyle konuştu:



"Blog dünyasında kuralsızlık da bir kuralla kendini gösteriyor. Aslında kuralsızlık çok dile getirilen bir konudur. Ancak son zamanlarda Türkçe'ye daha fazla önem veriliyor. Bunu özellikle Türkçe sevenler ve basın yayın organları tarafından dile getiriliyor."



"KENDİ MEDYANIZIN PATRONUSUNUZ"



Mutlu, blog yazarlığından kendi medyanızın patronu olunabileceğine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle bitirdi:



"Dijital medyada bilgiye çok hızlı ulaşmak söz konusu.Dijital medyam benim kontrolüm altında olduğu için, canlı bağlantılarla ben bugün burayı anında sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Bütün sosyal medyaları da canlı yayın mantığına geçtiğini düşünürsek, kendi kanalınızın,kendi medyanızın da patronu oluyorsunuz."



"ÖĞRENCİLERİMİZ DİJİTAL MEDYADA TOPLUMSAL KONULARA DEĞİNSİN"



Hayatın içine girip teoride kalmamak için bu tarz eğitici ve öğretici projelerde daha fazla yer alacaklarını belirten Sabahattin Zaim Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Necmettin Özmen; "Biz öğrencilerimize en çok nasıl yazabilecekleri konusunu anlatıyoruz. Hayatımızda da artık dijital platrofmlar büyük yer kapladığı için öğrencilerimiz dijital platformda neler yapabileceğini ve neler öğrenebileceğimizi göstermek istedik. Dijital platformlarda kendini göstermek isteyen öğrencilerimizden en büyük isteğimiz ise; Türkçe düşünerek Türkçe yazmalarını, yazım kurallarına uymaları ve milletimizi ilgilendiren konularda yazmalarıdır" dedi. (DHA)

 


Etiketler
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin