DEVRİMCİ HAREKET DERGİSİ: YAZARIMIZ MEHMET YEŞİLTEPE BİR KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYA

Emperyalizme ve Oligarşiye Karşı Devrimci Hareket Dergisi, dün İstanbul'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda gözaltına alınan dergi çalışanı Mehmet Yeşitlepe'nin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
DEVRİMCİ HAREKET DERGİSİ: YAZARIMIZ MEHMET YEŞİLTEPE BİR KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYA

29 Nisan Çarşamba günü (yarın) saat 12:30'da İnsan Hakları Derneği'nin Beyoğlu'ndaki İstanbul Şubesi'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenlecek olan dergi şu açıklamayı yaptı: 


"27 Nisan 2009 tarihinde İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlar çerçevesinde yazarımız ve dergi çalışanımız Mehmet Yeşiltepe gözaltına alınmıştır. Sabah saat 05:30 sıralarında evi basılarak geniş bir arama yapılmış tüm yazılarına, bilgisayarına el konulmuştur.


28 Nisan 2009 tarihli gazetelerden öğrendiğimiz kadarıyla “Devrimci Karargah” denilen örgüt ile bağı kurulmaya çalışılmaktadır. Emniyetin yönlendirmesiyle yapıldığı anlaşılan bu haber, tümüyle yalan ve düzmecedir. Yazarımız bir komployla karşı karşıyadır. İdeolojik ve politik olarak yakından uzaktan ilişkisi bulunmayan bu örgütle ilişkilendirilme çabası bir tehlikeyi içermektedir. Yazarımız her gün düzenli olarak dergi bürosuna gelerek çalışmalarını burada yürütmekteydi. Polisin evine yaptığı baskın sonrasında aldığı tüm yazı ve dökümanlar Devrimci Hareket dergisinin geçmiş sayılarında yayınlanmış ve yayınlanmaya hazırlanan yazılardan ibarettir. Emniyet bu durumu bildiği halde özellikle çarpıtarak hukukun hiçe sayılmasına yol açmıştır. Basın tarafından bu şekilde haber yapılmasının en temel hukuk kurallarına aykırı olduğu bilinen bir gerçektir ve hukuksal takibi dergimiz tarafından yapılacaktır.


1 Mayıs öncesi dergimiz ve çalışanları üzerindeki bu ve benzeri tüm baskılar demokratik tepkileri susturmaya yöneliktir. Gözaltının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen halen ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemiştir. Yazarımızın sağlığından endişe ediyoruz. Bu komploya son verilerek bir an önce yazarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin