Devlet Tiyatroları'nda deprem sürüyor!

Mustafa Kurt’un Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden istifa etmesi sonrasında söz konusu göreve Nejat Birecik’in atanmasıyla kurum içinde başlayan huzursuzluk DT’den gelen istifalarla birlikte giderek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Tiyatroları'nda deprem sürüyor!

Geçtiğimiz hafta içinde, DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir oyunda geçen sözleri sansürlemek istemesinin ardından görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Kurt’un hemen ardından ise Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar ve Müdür Yardımcısı Serdar Kayaokay ile Başrejisör Ali Hürol da istifa ettiklerini açıklamışlardı.



Mustafa Kurt’un istifasından sonra DT Genel Müdür vekili olarak dizi oyuncusu Nejat Birecik atandı. Ne var ki devlete bağlı sanat kurumlarının özelleştirilmesini öngören TÜSAK'a yakınlığı ile bilinen Birecik’in atanması DT’de yeni huzursuzluklara neden oldu.



Birecik’in Genel Müdür vekilliğine atandığının açıklanmasından sonra kurumdan peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı. Eski Genel Müdür vekili Mustafa Kurt’un istifasından sonra ayrılan isimlere, Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Ercan, Adana DT Müdürü Gökhan Doğan ve Van DT Müdürü Demet Boci de eklendi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin