Devlet televizyonundan tartışmalı karar!

Özbekistan Devlet televizyonu (ÖDT) yönetimi bünyesinde çalışan gazetecileri katıldıkları basın toplantılarında kendi istedikleri soruları serbestçe sormamaları konusunda uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet televizyonundan tartışmalı karar!

Devlet televizyonu yönetimi konu ile ilgili özel ilkeler yayınladı ve bunlara uymayan gazetecilerin işten atılacağını bildirdi.



İsminin açıklanmasını istemeyen bir ÖDT çalışanının Ozodlik radyosuna verdiği bilgilere göre, basın toplantılarına katılacakların bu toplantılarda soracağı soruları daha önceden ÖDT yönetimine bildirmesi gerekiyor.



Ancak aynı radyoya konuşan ÖDT yetkilisi bu haberi yalanladı ve “Biz de böyle şey olamaz. Gazeteci istediği yerde istediği soruyu sorabilir” dedi.



ÖDT siyasi programlar bölümü yöneticisi olarak çalışan ve Türkiye’de yaşamakta olan Narzulla Ohunjanov gazetecilerin önceden sorularını yönetime bildirme usulünün her zaman var olduğunu söyledi. Ohunjanov’un açıklamaları şöyle:



“Bu bir gerçektir. Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi var. İslam Kerimov basın toplantısı yaptığında kim nasıl konuşacak ve nasıl soru soracak önceden bu Servise bildirilmesi ve onay alınması lazım. Kerimov’un kendisi de bunu çok iyi biliyor. Ben ÖDT’de işe başladığımda Cumhurbaşkanı Kerimov, mecliste bir toplantı düzenledi ve ben ona istediğim bir soruyu sormuştum. Bundan dolayı başıma büyük sorunlar geldi.”  Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin