Dev sinema zinciri, 25 Türk filmini yurt dışında pazarlayacak!

Sina Koloğlu, yurt dışına satılan filmleri yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Dev sinema zinciri, 25 Türk filmini yurt dışında pazarlayacak!

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Türk filmlerinin yurt dışına satışıyla ilgili bir yazı kaleme aldı ve satışı gerçekleşen filmleri yazdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Türk filmleri yurt dışında



Güney Kore’de 85’ten fazla şubesi, 681 sinema perdesi ve 100 binden çok koltuğu olan CJ CGV sinema zinciri, Türkiye’nin sinema salonları tekeli MARS’ı, 800 milyon dolara almıştı. Eğlence ve multimedya alanlarında faaliyet gösteren kardeş kuruluş CJ E&M, 25 Türk filmini yurt dışında pazarlayacağını açıkladı. Bu, şu anlama geliyor; Güney Kore’nin yanı sıra Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Endonezya ve Myanmar dahil, altı ülkede yaklaşık 2 bin perdeye sahip, 249 sinemada filmlerin gösterilmesi...



Hangi filmler?



BKM VE TAFF şirketlerinin filmleri olacak. ‘Yol Arkadaşım’, ‘Yol Arkadaşım 2’, ‘Çakallarla Dans 5’, ‘Organize İşler 2: Sazan Sarmalı’ ilk belirlenen yapımlar arasında yer alıyor.



Kore soslu Türk filmleri geliyor



Malum, dizilerimizde ‘Kore rüzgarı’ fena halde esiyor. Şimdi yeni akım, sinemada olacak. CJ E&M, üç önemli Kore filminin yerlisini çekmek için çalışmalara başladı. Bunlar, ‘The Spy: Undercover Operation’, ‘Miss Granny’ ve ‘Affection’... Bakalım kimler, hangi rollerde olacak? Kore soslu, yerli filmlerimiz hayırlı olsun diyelim!

(Haber, haziranda Variety internet sitesinde yayınlandı.)



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin