Deniz Seki'nin mahkemeye verdiği DJ Bora Kibil'den açıklama!

"Hiçbir maddi çıkar gözetmedim..."

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki'nin mahkemeye verdiği DJ Bora Kibil'den açıklama!

Deniz Seki, sözü ve müziği kendisine ait olan 'Zor Mu?' adlı şarkısına izinsiz remix yapan DJ Bural Kibil'den şikayetçi olmuştu. Hakkında dava açılan DJ Kibil, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada hiçbir maddi çıkar peşinde olmadığını savundu. Kibil, açıklamasında şu satırlara yer verdi:



"Merhaba ben Boral Kibil. Bugun bazı haber sitelerinde hakkımda çıkan haberlere karşılık vermek istedim. Benim yapmak istediğim tek şey sevdiğim bir sanatçının şarkısını kendi sound'umla günümüz müziğine uygun bir çerçevede dinleyici ile buluşturmaktı. Kısaca müzik yapmaktı. 2017 yılında Deniz Seki'ye ait olan 'Zor mu?" isimli şarkıyı cover'ladığım için haziran ayında gerçekleşecek olan bir davada yargılanmam istenmiştir.



Şahsi SoundCloud hesabımdan da  dinleyiciyle paylaştığım bu parçanın hiçbir dijital platformda maddi karşılığı yoktur.



Dünyada da örnekleri olduğu gibi prodüktörler ve DJ'ler; geçmişte yapılmış dinlenmiş ve sevilmiş değerli projeleri yeni jenerasyon dinleyiciye tanıtmak ve yeniden hayat vermek adına, yeni düzenlemelerle müzik yapmaya çalışır. Günümüz müzik dünyasında kulüplerde ve beachlerde dinlenilen pek çok şarkı da bu şekilde yapılmıştır.



Eğer Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre bu yapılmaya çalışılan sanatın bir suç olduğunu, sanatçıyı manevi yönden üzeceğini bilseydim hiçbir şekilde böyle bir şeye girmezdim. Eminim ki hiçbir üretici dostum ve müziksever de girmezdi...



Deniz Seki'nin mahkemeye verdiği DJ Bora Kibil'den açıklama!



Tekrar vurgulamak isterim ki; tek yapmak istediğim sevdiğim bir sanatçının severek dinlediğim bir şarkısını tekrar kendi düzenlememle dinleyicilere ulaştırmaktı. Finalde hiçbir maddi çıkar gözetmeden yaptığım bu işin, dava süreçlerine ve basına düşmesinden dolayı çok üzgünüm. Hic kimsenin maddi manevi zarar görmesini öngörerek yapılmış bir eylem değildi. Benim tek derdim üretmek, insanların keyifli anlarına sebep olabilmek  ve müzik yapmaktı.



Bu süreci ilk öğrendiğimde kendisine ulaşmak istedim ama hep avukatlarla karşı karşıya kaldım. Kendisi konuşmak istemedi. Biz konuşabilsek, belki kendisi de benim bilinçli birşey yapmadığımı, amacımın müzik olduğunu ve kendisini sevdiğimi anlayabilirdi ve anlaşabilirdik, ama şuan durum bu. Mahkemede inşallah beni anlayan birisi çıkar. Bu zorluklar ve yanlış anlasımlar müzik yapmamıza engel olamayacak. Teşekkürler."




Etiketler Deniz Seki Zor Mu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin