Deniz Seki: Yeni albümde Ahmet Kaya Ve Sezen Aksu şarkısı da olacak

Yeni albümde Ahmet Kaya Ve Sezen Aksu şarkısı da olacak

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki: Yeni albümde Ahmet Kaya Ve Sezen Aksu şarkısı da olacak

Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Deniz Seki, sevilen şarkılarını de canlı olarak seslendirdi.



Ünlü şarkıcı, yeni albümünde seslendireceği Ahmet Kaya’nın “Nerden Bileceksiniz” ve Sezen Aksu’nun “Gidemem” şarkısını da ilk kez Mehmet’in Gezegeni’nde seslendirdi.



“Şarkılara tutundum, sevgi dalına tutundum”



Deniz Seki, programda ilk olarak yaşadığı zorlu süreçle ilgili duygularını dile getirdi. Ünlü şarkıcı, “Zorlu  bir yolculuktu ama sanırım üstesinden geldim.  Bu süreci atlatmamda sizlerin, sevenlerimin çok emeği ve desteği var. Müziğe olan aşkımın çok büyük etkisi var.  Bu süreçte şarkılara tutundum, sevgi dalına tutundum” dedi. O dönemde Kral Grubu’nun ve Gezegen Mehmet’in de kendisine çok destek verdiğini söyledi.



En umutsuz zamanda bile şarkılara tutunduğunu anlatan ünlü şarkıcı, Kral Tv’nin cezaevinde severek izlendiğini de sözlerine ekledi. Seki,  “Şarkılarda sevenlerini özlüyorsun, anımsıyorsun, ağlıyorsun, gülümsüyorsun. Bana ekran karşısında çok güzel sürprizler yaşattınız. Doğum günleri, kardeşimin çektiği klipler, bensiz yayınlanan klipler, sonunda yazılan yazılar  benim için çok önemli ve özeldi” dedi.



“Allah’ım annemi görmeden canımı alma”



15 Temmuz  darbe girişimini  cezaevinde yaşayan Deniz Seki, o geceyi büyük bir korku ve panik ile geçirdiğini anlattı. Ünlü şarkıcı,   “15 Temmuz gecesine zaten kitapta da yer verdim. O gece benim için bir kabustu. Ailenle bağlantı kuramıyorsun, dışarıda ne olduğunu bilmiyorsun. Televizyon yayını gitti, elektrik gitti. Hiçbir şey yoktu. O gece ‘Allah’ım annemi görmeden canımı alma’ diye dua ettim. Yatakların altına girdik, kabus gibi bir gündü. Bütün milletimizin adına gelmiş geçmiş olsun, ama onu orda yaşamak bizim için ayrı bir darbeydi” dedi.



“Doyamadım” şarkısını babama yazdım



Gezegen Mehmet’in programda  Deniz Seki’ye “Doyamadım” şarkısının hikayesini sorması üzerine ünlü şarkıcı, şarkıyı babası için  yazdığını söyledi. Seki, “Herkes bu şarkıyı bir aşk şarkısı zannediyor, ama ben bu şarkıyı 1996 yılında kaybettiğim babacığıma yazdım. Çok değişik bir duyguydu. Vefat ettiği zaman yanında değildim. Onunla vedalaşırken çok kötü oldum. Aradan zaman geçti ve babamı her andığımda ona olan özlemimi yüreğimde hissediyorum” dedi.



“Hayata karşı güçlü hissediyorum kendimi”



Gezegen Mehmet’in programda Deniz Seki’ye “Kariyer olarak istediğin yerde misin?” sorusunu yöneltmesi üzerine ünlü şarkıcı, her şeye daha yeni başladığını ve ikinci raundda olduğu cevabını verdi. Sürekli şarkı yazmak, şarkı söylemek istediğini belirten Seki; bestelerini bütün kitlelere duyurmak istediğini söyledi. Ayrıca, en büyük hayallerinden birinin de  dünyayı gezmek olduğunu sözlerine ekledi.  



Ünlü şarkıcı, “Artık hayata başka yerden bakıyorum. Kendimi hayata karşı güçlü hissediyorum. Hayatta o kadar büyük trajediler yaşayan insanlar var ki biz küçük şeyleri kocaman dertler haline getiriyoruz ve hayatı kendimize zindan ediyoruz. Küçücük şeylerle mutlu olmayı öğrenirsen, hayatı yaşamak da daha keyifli olur” dedi.



“Yeni albümde Ahmet Kaya Ve Sezen Aksu şarkısı da olacak”



Yeni albüm hazırlıklarına hız kesmeden devam Deniz Seki, müzik severleri nasıl bir albüm beklediğini de canlı yayında açıkladı. Albümde kendi şarkılarının yanı sıra çok kıymetli bestecilerin de şarkıları olacağını söyleyen Seki, “Ayla Çelik şarkısı var, Şehrazat şarkısı var, Sezen Aksu şarkısı var. Bir tane de Ahmet Kaya şarkısı var” dedi. Seki, yeni albümünde seslendireceği Ahmet Kaya’nın “Nerden Bileceksiniz”ve  Sezen Aksu’nun  “Gidemem” şarkısını da programda seslendirdi.



“Arkamdaki gizli bir melek gibiydi”



Gezegen Mehmet’in programda Deniz Seki’ye,  Sezen Aksu’nun kendisi için ne ifade ettiğini sorması üzerine ünlü şarkıcı, “ Her şey... Müzik, notalar, ozan... Yani her şey. Sezen Aksu, bu süreçte arkamdaki gizli bir melek gibiydi. Bana bir mektubu var ki; benim için çok kıymetli. O mektupta, ‘Denizim, o çilehaneyi, verimhaneye çevirmek senin elinde, bu senin misyonun” yazmış. Bende, Sezen’imi dinleyip gerçekten hapishaneyi verimhaneye çevirmek için elimden geleni yaptım. O söz, o cümle bana anahtar oldu” dedi.



Özgür Aras’ın da konuk olduğu programda Özgür Aras kendisi için Deniz Seki’nin çok özel ve önemli bir yeri olduğunu ve çok kısa sürede çok özel anlar paylaştıklarını söyledi.



“Bestelerimi özel bir odada yaptım”



Cezaevi sürecinde nasıl beste yaptığını da anlatan Deniz Seki, kendisine bir oda tahsis ettiklerini ve bestelerini bu odada yaptığını söyledi. Ünlü şarkıcı, “Adalet Bakanlığı’yla yazıştık, görme engelliler için bir okuma odası vardı. Haftanın belirli günleri o odada çalışmama izin veriliyordu. Oraya gidip beste yapabiliyordum. Hapisten çıktığımda yaptığım besteler bir hardiskle bana verildi” dedi.



Ünlü şarkıcı, herkesin  kendisinden hapishanedeyken hüzünlü şarkılar beklediğini  ama aslında durumun hiç de böyle olmadığını anlattı. Seki, “Şarkıların hepsi umut dolu, ümit dolu... Bu yeni albümün okumaları devam ediyor ve cezaevinde yazılmış şarkılar da yer alıyor. Hüzünlü şarkılar; ama bir yandan da umut veren şarkılar olacak. Kendim bile okumaya girdiğimde ‘Demek ki hayata tutunma gücümü bu şarkılardan almışım” diyorum” dedi.



Deniz Seki’nin konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21.00'de Kral Pop TV'de yayınlanacaktır. Programı ayrıca Kral Grubu’nun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz... 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin