Deniz Seki, sorulara şarkılarıyla cevap verdi!

Ünlü şarkıcı Deniz Seki, "Aslı Şafak'la İşin Aslı" programına konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki, sorulara şarkılarıyla cevap verdi!

Yapımcılığını BBO Yapım - Şafak Bakkalbaşıoğlu ve Mahperi Uçar'ın üstlendiği, Bloomberg HT ekranlarında Aslı Şafak’ın sunduğu “Aslı Şafak’la İşin Aslı’ programına dün gece Deniz Seki konuk oldu. Seki, yaptığı samimi açıklamalarla programda duygu dolu anlar yaşadı.



6 YAŞIMDAKİ ÇOCUĞA SARILDIM



6 yaşında bir fotoğrafım var küçük Deniz Seki’nin yüreğinde. Gözümü kapattığım zaman gözümün önüne geliyor o bana yaşam sevinci veriyor. İçindeki çocuğu koruduğun zaman hayat sana ne kadar zorluk yaşatırsa yaşatsın sen ona sarılıp kendini hatırlayıp başka bir boyuta erişiyorsun. Ben böyle yaşadım başıma gelen zorluklardan sonra. Başıma talihsiz şeyler gelince içimdeki çocuk gözümü kapattığım zaman gözümün önüne geldi. Onunla hayattayım.



BENİM YAŞADIKLARIMI BAŞKASI YAŞASIYDI İNTİHAR EDERDİ



Ben son derece hüzünlü bir hayat hikayem olsa da son derece de eğlenceli bir kadınım. O kız çocuğuna borçluyum. Hayatın bana getirdiği negatiflikleri pozitife çevirmeyi varsaydım öyle ayaktayım. Başka türlü benim yaşadıklarımı başkası yaşasaydı intihar ederdi.



BEN ÇOK SEVİLEN BİR KADINMIŞIM ONU ÖĞRENDİM



Ben çok sevilen bir kadınmışım onu öğrendim. İnsan yaşadığı bulunduğu her mekanı kendi tınısına göre aydınlatıyor. Kendi varlığıyla aydınlatıyor. Oranın güneşi de oluyor kabusu da oluyor. Masa örtülerinden duvar kağıdı yapıp aile fotoğrafları astığı zaman başka bir şey oluyor.



BEN SEVİNCE FAZLA SEVİYORUM



Ben sevince fazla seviyorum. Dipsomani denen şey var bende. Her şeyi köküne kadar yapmak var. Onun en dibini görmeyi seçiyorum hayatta.. Bu bana çok zarar veriyor. Bazen yalnız kaldığımda daha sakin kaldığımda bir soru soruyorum içimden kanala basıyorum bir film çıkıyor. Bana cevabını veriyor. Onu şöyle mi yapmalıyım, o diyor ki hayır böyle yapmamalısın. İşaretleri takip etmek başka bir şey. Yolda bir iş görüşmesine gidiyorsun. Aklında bir sürü kaygılar var. Bir tabela çıkıyor önüne Yenilikle buluş, bu sana iyi gelecek… İÇinden soru sorup cevaplayacak o kadar çok işaret var ki hayatın içinde.



Kalbimin sesine çok güveniyorum. Benim bütün hayatımı yönlendiren her şey kalbimden geçiyor. Aklımda var ama EQ um  aklımın sesinden çok yüksek. Herkes her şeye karar verir ama en son ben karar veririm. EQum IQ  dam daha yüksek bu da beni müzisyen olmaya sanatçı yönlendiriyor. Teslim olmayı çok seviyorum. Güvenmeyi çok seviyorum. Çünkü güven sevginin birinci kanalı. Sevgi hayatta kalmanın büyük şekli. Sevgisizlikten geliyor başımıza ne geliyorsa. Sevgisizlik şiddeti nefreti getiriyor. Sevmek incitmemektir. Dokunduğun şeye zarar vermemektir. Tozunu almaktır, silmektir, parlatmaktır, okşamaktır. Her şey için geçerli. Yediğin yemeğe kattığın sevgiden tutta yazdığın şarkıyı bestelemekten tutta baktığın insanın gözlerine sevgiyi akıtmaktan tut daha neler neler. Ben sevgi kadınıyım, duygu kadınıyım. Bu beni çok acıtıyor çok incitiyor.



Önyargısız bir kadınım ben. Herkes diyorki ne kadar çok güveniyorsun herkese her şeye ama bu benim. Sonunda ben haklı çıkıyor, bu benim imtihanım. Sonunda ben ayakta mıyım? Güçlü müyüm var mıyım yok muyum?



BENİ YAKAN HAKSIZ YERE ÖZGÜRLÜĞÜMÜN ELİMDEN GİTMESİ



Beni yakan özgürülüğümün elimden gitmesi. Yıllarca haksız yere. Özgürlük her yerde senin özgürlüğün. Varolduğun yeri  yeşerten sensin. Canım ne istiyor biliyor musun? Arabamı evimin önüne parkedip hiç kilitlemeden evime çıkmak istiyorum. Cüzdanımı çantamı arabada bırakmak istiyorum. Yani şunu demek istiyorum. Bileyim ki ben onları orada bıraktım kimse arabama girmeyecek. Hayata teslim olmak istiyorum. Ama hayat öfkeden ibaret şekle dönüştü. İnsanlar birbirinden nefret ediyor, son derece sevgisiz bir ortamda yaşıyoruz. Her şeyin üstünü kapatıyoruz. Sosyal patlamalar söz konusu.



DENİZ SEKİ SORULARA ŞARKILARIYLA  CEVAP VERDİ



Hoşlanmayı aşk zannedenler var ya da hevesi. Aşk öyle bir şey değil. Gerçekten dokunmanın sevmenin gözgöze bakışmanın ten tene uyuşmasının ne demek istediğini buldukları zaman anlayacaklar diyerek AŞK şarkısını seslendirerek AŞK’ın tarifini yaptı.



Susmak zorunda kaldığınız dönemler oldu mu?



Susmak zorunda kaldığım zamanlar şarkı yazmaya devam ettim ve albümündeki şarkıyla cevap verdi. ‘Su akar yolunu bulur’ şarkısıyla cevapladı. …



Ben röportaj yapmayı sevmiyorum. Yazdığım şarkılarla içimi döküyorum.



AŞKA İNANIYORUM



Hayatta bir kere aşık olmuş olsan bile sana yetiyor, onunla besleniyor insan. Hayat 10-20 aşktan ibaret değil. Bir sürü şairlerimiz 20-30 kere aşık olupta yazmamışlar o şiirleri. 1 kere aşık olman yetiyor. Ne olursa olsun aşkın içine vermiş olduğu o kelebek heyecanı asla geçmiyor. Ya değilse ise sende bir sorun var. Aşk çok davetsiz gelen bir misafirdir. Onu ağırlamazsan ilham gibi. Onu davet etmezsen o da gidiyor. Aşka inanıyorum arkadaş, inanıyorum. Aşk kendi kendini davet ettiriyor. Yüreğini kapatmayacaksın, gözüne sürgü çekmeyeceksin.Sevgi dünyayı kurtaracak. Bu kadar net.



ÖZGÜRLÜK HALIYA BASMAKMIŞ



Halıya basmanın özgürlük olduğunu farkedin. Halıya basmak hayatta bir özgürlük işareti. Bir annenin elini tutmanın özgürlük olduğunu farkedin. Sevmenin, kucaklaşmanın, paylaşmanın ne kadar güçlü bir duygu olduğunu farkedin. O zaman hayat kolaylaşacak. Halıya basıyoruz altında bastığımız halının halı olduğunun farkında değiliz. Bir gün geliyor betona basmak zorunda kalıyorsun ve diyorsun ki, benim evimde bir halı vardı nasıl güzel ayaklarımı ısıtıyordu bu ne şimdi beton. Anne eli tutmayı özlüyorsun, anne eli tutmanın baba eli tutmanın ne kadar güzel bir şey olduğuyla yüzleşiyorsun. Özgürlük çok önemli bir şey. Ben bunu yakınen yaşayan biri olarak söylüyorum özgürlük meğer halıya basmakmış, özgürlük meğer anne eli tutmakmış, özgürlük dostunu istediğin zaman aramak iki laf etmekmiş.



Ne değişti? sorusuna ‘SAHİCİ ‘ şarkısıyla cevap verdi…  sonunda yoluma devam edip buralara kadar geldim dedi.



Yaşanmışlığı fazla olan bir deniz var. Deniz yine Deniz. İyi niyetten asla sakınmayan bir Deniz var. Ben yine aynı Deniz’im ama tabiki hatalarından ders çıkan bir deniz var ama yine içinde çocuk kalbi olan hiç büyümeyen Deniz var. Kalbini temiz tuttuğun sürece rabbim de sana yardım ediyor ve yüzünden ışık hiç kaybolmuyor. Ağladığım gün de oluyor, üzüldüğüm gün de oluyor ama hiç bir zaman umudumu ve ümidimi kaybetmeden yaşamayı tercih ettiğim bir hayatı seçtim ben.



Yapımcılığını BBO Yapım Mahperi Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu’nun üstlendiği ‘Aslı Şafak’la İşin Aslı’ programı hafta içi her gün 20:00’de Bloomberg HT ekranlarında yayınlanmaktadır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin