Deniz Gezmiş ve arkadaşları sosyal medyada anıldı

İdamlarının 43. yılında sosyal medyanın gündeminde onlar vardı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Gezmiş ve arkadaşları sosyal medyada anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 43'üncü yıldönümünde Bursa'daki isimlerinin verildiği Üç Fidan Parkı'nda idam edildikleri saatte anıldı.



68 kuşağının gençlik liderlerinden olan ve yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince çarptırıldıkları idam cezası 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan sosyal medyanın da gündemindeydi.



Gün içerisinde aralarında milletvekili, gazeteci ve sanatçı ve futbolcuların da olduğu birçok kişi Twitter resmi hesaplarından gönderilen mesajlarla üç ismi andılar.  



Galatasaraylı Olcan Adın ise, idamların yıl dönümünde sosyal medya hesabından Nazım Hikmet'in Delikanlım şiirini paylaştı.



Paylaşılan mesajlardan bazıları;



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Eşitlik, özgürlük, adalet ve hakça paylaşım mücadelesinin örnek insanları; Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i saygıyla anıyorum.



CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı, tarihimize kazınmış bir utançtır. İdam edilmelerinin yıldönümünde üç fidanı saygı ve rahmetle anıyorum.



Siyaset Bilimci Koray Çalışkan: 6Mayıs1972'den beri solduramadınız bu gülüşü. Üç fidan aldınız bir orman diktik, abilerimizi hep daha çok sevdik. 



Gazeteci Enver Aysever: Deniz, Yusuf, Hüseyin Onurun, direncin çocukları Onları yargılayanlar tarihin çöplüğünde.



Milletvekili Hakan Şükür: Tam 43 yıl oldu! Düşüncesine katılır veya katılmazsınız ama siyasi fikirlerinden dolayı Deniz Gezmiş'in idamı devletin büyük bir kıyımıydı!



Oyuncu Sarp Akkaya: Darağacının gölgesinde bile köylünün toprak derdini düşünen bir neslin soyunu kuruttuk... #6Mayıs1972

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin