Deniz Gezmiş ve arkadaşları mezarları başında anıldı!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin 44'üncü yıl dönümünde mezarları başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Gezmiş ve arkadaşları mezarları başında anıldı!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin 44'üncü yıl dönümünde mezarları başında anıldı. 12 Mart döneminde yargılandıkları sıkı yönetim mahkemesince idam cezasına çarptırılan ve cezalarının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde onaylanmasının ardından 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için sevenleri bir araya gelerek mezarı başında anma töreni gerçekleştirdi.



Karşıyaka Mezarlığı'nda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için düzenlenen törene, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'in yanı sıra partililer, sendikalar, sivil toplum örgütlerinin ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Mezarlık girişinde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, pankartlar açarak sloganlar eşliğinde, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarına doğru yürüyüşe geçti. Deniz Gezmiş'in ve arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyarak yürüyüşe geçen gruplar, mezarlara Türk bayrağı asarak karanfil bıraktı. Emniyet güçlerinin mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri almasının yanı sıra giriş kapısında bazı sivil toplum örgütleri anma törenine katılanlara üst araması gerçekleştirdi. Türküler eşliğinde gerçekleşen anma etkinliğinin akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin