'DENİZ FENERİ' DAVASINDA ADI GEÇEN KANAL 7 YÖNETİM KURULU BAŞKANI İDDİALAR İÇİN NE DEDİ?

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın bugün basında yer alan iddialara cevap verdi...

Google Haberlere Abone ol
'DENİZ FENERİ' DAVASINDA ADI GEÇEN KANAL 7 YÖNETİM KURULU BAŞKANI İDDİALAR İÇİN NE DEDİ?

Karaman, iddialarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:


Bugün bazı basın organlarında şahsımı doğrudan hedef alan iddialar yer aldı. Hiçbir kanıta dayanmayan bu iddialar, şahsım ve başında bulunduğum kurumu doğrudan kamuoyu önünde karalamaya yöneliktir.


 


Almanya’da görülen Deniz Feneri e.V. davasının dünkü duruşmasında başkomiser Alexander Böhm, sunumunda “Paralar Zekeriya Karaman’a verilmiş” bilgisine yer verdi.  


 


Sanık avukatları, “Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Elinizde buna ilişkin bir delil var mı?” diye sorduğunda, Böhm şu karşılığı verdi:


 


“Hayır. Elimizde herhangi bir delil yok. Bunu sadece Firdevsi Ermiş’in itiraflarına dayanarak söylüyorum” diye yanıtladı…


 


Bunu neden anlattım?



Çünkü, işbirlikçi bir sanığın belgesiz iddialarına dayanan böyle ifadeleri mahkeme kararı gibi sunan medya, bugün tam bir linç politikası uyguluyor. Medyanın, hukukla, gazetecilik ilkeleriyle hatta en önemlisi temel insan haklarıyla bağdaşmayan bu tutumunu kınıyorum ve tüm kamuoyunun vicdanına sunuyorum.


 


İddialarda yer aldığı gibi şahsıma verilen böyle bir para hiçbir zaman olmamıştır. Başkomiser Böhm’ün şirketlere para aktarıldığı iddialarının tek dayanağı da yine işbirlikçi sanık Firdevsi Ermiş’in iftiralarıdır.


 


Yine basında yer alan “Deniz Feneri e.V.’ye ait muhasebe kayıtları Kanal 7’de çıktı” suçlamaları tamamen gerçek dışıdır. İddia edildiği gibi Kanal 7’de böyle bir muhasebe kaydı ve herhangi bir ek bellek bulunmamaktadır.


 


Bir başka dayanaksız iddia da Deniz Feneri e.V.’ye ait paraların şahsım ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Almanya dışına çıkarıldığı suçlamasıdır. Kanal 7 yönetimi, iddia edildiği gibi hiçbir zaman, böyle bir para transferinin içinde yer almamıştır.


 


Frankfurt’ta bulunan Kanal 7 İnt. binasında kaçak işçilerin barındırıldığı, ranzalı odaların olduğu yönündeki iddialar, iftiralar zincirinin bir halkasından ibarettir. Polisin yaptığı baskında binanın bütün bölümleri araştırılıp incelenmiş, böyle bir durumun bulunmadığı görülmüştür.


 


Almanya’da devam eden bu yasal süreçle ilgili gerçekler, kısa süre sonra ortaya çıkacaktır.


 


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 



Zekeriya KARAMAN


Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin