Deneyimli gazeteci adını değiştirdi! İsmi artık David...

Hıdır Geviş adını değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Deneyimli gazeteci adını değiştirdi! İsmi artık David...

Gazeteci Hıdır Geviş bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla adını David olarak değiştirdiğini açıkladı.



Takipçileri Geviş'in bu tweetine şaşırarak hesabın hacklendiğini düşündü ancak Medyatava'ya açıklama yapan gazeteci tweeti kendisinin attığını Amerikan kimliğindeki ismini kullanmaya başladığını açıkladı. 



Türkiye'de yaşanan olayalara tepki olarak böyle bir karar verdiğini söyleyen Geviş'in Medyatava'ya yaptığı açıklama şöyle:



Bu sembolik bir tepki, ancak gerçek bir karar. Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu durum çok dramatik. Geçmiş geri geldi sanki; yeniden askerlerimizin, polisimizin cenazeleri geliyor. Yeniden Kürt çocukları öldürülüyor. Bu karşılıklı öldürme haline bir an evvel son verilmesini istiyorum. Sıradan bir vatandaş olarak psikolojim kaldırmıyor olanları ve durumu hiç hazmedemiyorum. Ne yapayım, bu yaşımdam sonra olan bitene kızıp, yeniden Amerika’ya mı yerleşeyim! Her şey iyiye doğru değişti diyerek geri dönmüştüm Türkiye’ye. Ülkemi 2. defa terk edemem. Bu gidişat düzelmeli.



Çifte vatandaşlığa sahip olduğunu söyleyen Hıdır Geviş, bundan böyle, Türkiye’de, Amerikan kimliğindeki ismini kullanacağını söylüyor ve ekliyor: ‘’Ne zaman ki Türkler ve Kürtler birbirlerini öldürmeye son verir,  o zaman orijinal ismime yani Hıdır Geviş’e yeniden geri dönerim. O güne kadar adım David H Gevis.’’  



Hıdır Geviş şu tweeti attı:



 



 




Kürtlükten de Türklükten de çıktım. Sürekli birbirinizi öldürüp duruyorsunuz. Bundan böyle Amerikan kimliğimdeki ismimi kullanıyorum. DAVİD


— David H Gevis (@hidirgevis) August 17, 2015
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin