Davutoğlu Twitter'dan duyurdu! "John Kerry ve diğer meslektaşlarımla..."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Filistin için sarf ettiği diplomatik çabayı anlattığı Türkçe tweet'lerinde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi de mention'a aldı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu Twitter'dan duyurdu! "John Kerry ve diğer meslektaşlarımla..."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından " Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail evet dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık" diyerek "Şimdi, mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'teyim" mesajını paylaştı.





Davutoğlu, hesabından şu mesajları paylaştı:



"Gazze'de süren insanlık dramında ortak çabalarımızla geçici de olsa karşılıklı ateşkes kararına varılmış olmasından memnuniyet duyduk. Dün bütün gün Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail evet dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık. İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi, mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'teyim. Amerikalı muhatabım @JohnKerry ve diğer meslektaşlarımla Gazze'de akan kanı durdurmak için temaslarda bulunacağım. 12 saatlik ateşkes sürecinde Gazze halkına insani yardım konusundaki faaliyetlerimizi de hızlandırıyoruz."



Davutoğlu Twitter'dan duyurdu! "John Kerry ve diğer meslektaşlarımla..."



 



 


Etiketler Filistin İsrail
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin