Danimarka'dan Hürriyet için açıklama: 'Bir trajedi'

Danimarka Medya Kuruluşları Birliği, Hürriyet için bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Danimarka'dan Hürriyet için açıklama: 'Bir trajedi'

Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılar İskandinav ülkelerinde geniş yankı uyandırdı.



Danimarka Medya Kuruluşları Birliği Direktörü Ebbe Dal, DHA’ya yaptığı açıklamada, iktidarın uzun süredir Hürriyet ve Doğan ailesi üzerinde çeşitli baskılar uyguladığını bildiklerini belirterek, medya kuruluşları ve gazetecilerin özgürlüğü, demokrasi için belirleyici güçlerin harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.



Ebbe Dal, 'Şanslıyız ki iktidarların medyaya saldırıları desteklemesini ve gazetecilerin hapsedilmesini çok ender görürüz. Ancak uzun süredir Doğan Medya üzerinde, vergi bahaneleri ve başka bahanelerle baskılar uygulanmakta, gazeteciler tehdit edilerek iktidarın istediği şekilde hareket etmeleri istenmektedir. Bu son gördüğümüz doruktaki olaylar, iktidarın istediği şekilde meydana gelmiştir. Türkiye’nin en önemli gazetelerinden birine yapılan saldırının ardında Erdoğan vardır. Bu her şekilde belli oluyor' dedi.



OLAYLARA MESAFE KOYUYORUZ



Danimarka olarak Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ebbe Dal “Kuruluşumuzun direktörü olarak, World Media Association (Dünya Medya Kuruluşları Birliği) içinde uluslararası çalışmalarım var. Bu bağlantı ile Danimarka olarak olaylara mesafe koyuyor ve kınıyoruz. Biz Türkiye’deki gelişmeleri yıllarca takip ettik ve gelişmelerin nasıl yanlış yöne gittiğini, gazetecilerin nasıl hapse atıldıklarını gördük” dedi.



DOĞAN AİLESİ ÜZERİNDE BASKI VAR



Ebbe Dal, DHA’ya ayrıca yazılı bir açıklama göndererek “Bu karakterdeki bir saldırı kim tarafından gerçekleştirilse gerçekleştirilsin, Hürriyet’e yapılan saldırı bir trajedidir. Hürriyet gazetesi ve sahibi Doğan ailesi son yıllarda ülkenin yönetimi tarafından rahatsız edilmektedir. Bu, halkın bilgi alma özgürlüğünü sağlamaya ve görevini yerine getirmeye çalışan bir gazete için kötü bir kaderdir. Bunu kabullenmek mümkün değildir ama zamanımızda medya kuruluşlarının özgürlüğünü engellemek normal hale gelmiştir. Hangi ülkede olursa olsun demokrasi, özgürlük için belirleyici bütün güçleri harekete geçirmek gerekir” dedi. 


Etiketler hürriyet danımarka
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin