'Damızlık Kızın Öyküsü' Amerika’da çok satanlarda 1 numara!

Margeret Atwood’un Damızlık Kızın Öyküsü adlı kitabı, hem Türkiye'de hem de ABD'de büyük ilgi gördü...

Google Haberlere Abone ol
'Damızlık Kızın Öyküsü' Amerika’da çok satanlarda 1 numara!

Trump’ın Başkan seçilmesinden sonra tüm dünyada muhafazakâr bir hayalet dolaşmaya başladı. Bu hayalet, tüm insanlığı, özellikle de kadınları kendilerini bekleyen gelecek konusunda endişeye ve meraka sevk ediyor. Gelecek senaryoları ve korku dolu distopyalar kitapçı raflarında en ön sırayı alıyor.



Distopyanın en güçlü kalemlerinden Margeret Atwood’un Damızlık Kızın Öyküsü adlı kitabı da Trump sonrası distopya merakından en fazla nasibini alan kitap oldu:  ABD’de tekrar popüler olan Damızlık Kızın Öyküsü The Newyork Times çoksatanlar listesinde bir numaraya yükseldi.



'Damızlık Kızın Öyküsü' Amerika’da çok satanlarda 1 numara!



Nisan 2017’de Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan Damızlık Kızın Öyküsü, Türkiyeli okurdan da büyük ilgi görüyor.



Damızlık Kızın Öyküsü’nün gördüğü ilgi yayıncılık dünyasıyla sınırlı değil. MGM tarafından gerçekleştirilen dizi uyarlaması bütün dünyada büyük ilgi uyandırdı; dizinin ikinci sezonu için şimdiden anlaşma yapıldı.



İlk olarak 1985’te yayımlanan Damızlık Kızın Öyküsü,  muhafazakârlığa ve muhafazakârlığın kadın bedeni üzerindeki politikalarına yaptığı vurguyla, günümüz dünyasını en iyi anlatan ve bu anlamda geleceğe dair en isabetli senaryoyu yazan distopya olarak görülüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin