DA VINCI ŞİFRESİ’NE BÜYÜK İLGİ

Tüm Dünya İle Aynı Anda 19 Mayıs’ta, 192 sinema ve 329 salonda Tükçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle vizyona giren Da Vinci Şifresi, yalnızca cuma Günü 129 bin 825 kişi tarafından izlendi.

Google Haberlere Abone ol
DA VINCI ŞİFRESİ’NE BÜYÜK İLGİ

Son yılların en popüler yabancı filmlerinden TRUVA’nın açılış günü rakamı 82 bin 930 kişiyi büyük farkla geride bırakan DA VINCI ŞİFRESİ’ne büyük ilgi var.


“A Beautiful Mind”ın yönetmeni Ron Howard, yapımcı Brian Grazer ve senarist Akiva Goldsman’dan oluşan Oscarlı ekibi ile (“The Remains of the Day”le Oscar® adayı) yapımcı John Calley, günümüzün en popüler ve hakkında en çok konuşulan Dan Brown imzalı romanı The Da Vinci Code/Da Vinci Şifresi’nin sinema versiyonu için bir aradalar. İki Oscar sahibi Tom Hanks’in başını çektiği zengin oyuncu kadrosunun diğer isimleri ise Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jürgen Prochnow, Paul Bettany ve Jean Reno. 


Ünlü simgebilim Profesörü Robert Langdon (Tom Hanks) bir gece, Louvre müzesine çağırılır. Müze müdürü öldürülmüş ve ardından gizemli bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Kendisi de tehlikede olan Langdon, polis kriptoloji uzmanı Sophie Neveu’nün (Audrey Tautou) yardımıyla, Leonardo Da Vinci’nin çalışmalarında bir dizi akıl almaz sırrı çözer. Tüm bu sırlar onları, hayatlarını 2000 yıldır gizli kalan eski bir gizemi korumaya adamış gizli bir topluluğa götürür. Langdon ve Neveu, Paris, Londra ve İskoçya’daki heyecan verici serüvenleri sırasında, şifreyi kırmak ve insanlığı temelinden sarsacak sırları ortaya çıkarmak için umutsuzca çabalarlar.




 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin