"Da Vinci's Demons" dizisindeki esrarengiz Türk!

Merakla beklenen Da Vinci's Demons isimli dizinin ilk bölümü yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
"Da Vinci's Demons" dizisindeki esrarengiz Türk!

Yapımcılığını Batman ve Blade serilerinden tanınan David S. Gover'in üstlendiği, başrollerinde ise Tom Riley ile Laura Haddock'un oynadığı tüm dünyanın merakla beklediği Da Vinci's Demons isimli dizinin ilk bölümü yayınlandı. 



Dizide 'Türk' olarak geçen ve olayların tam da ortasında yer alan karakter dikkati izleyenleri şaşırttı.



Leonardo Da Vinci'nin gençliğinin konu alındığı dizide insanüstü zekaya sahip Leonardo'nun imza attığı inanılmaz icatlar ve bunları nasıl bulduğu işleniyor. Öte yandan dizide bir Türk, Da Vinci'nin hayatında dönüm noktası oluyor. 

Bir meyhanedeki kavgada tanıştığı 'Türk', Da Vinci'yi eskiden bir mabet olan terk edilmiş mağaraya davet ediyor. Türk, mağaraya gelen Da Vinci'ye, içinde icatları ve bir çok önemli bilgiyi barındıran 'Yaprak Kitabı'ndan bahsediyor ve bunu bulmasını istiyor. Öte yandan 'Türk'ün Da Vinci'ye ulaştığını öğrenen Vatikan ise, 'Türk'e karşı olan hoşnutsuzluğunu "Görünüşe göre Türk, kendisine yeni bir şampiyon bulmuş" cümlesiyle dile getiriyor.



1400'lü yılların ikinci yarısında geçen hikayede dikkat çeken bazı noktalar da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 1400'lü yıllarda İstanbul'da (dizideki adıyla Konstantin) Osmanlı imparatorluğu hüküm sürmesine karşın, dizideki "Konstantin'den gelen Türk' ifadesi. Bir diğer dikkat çekici unsur ise 'Türk' karakterinin Müslüman olmayışı ve uyuşturucu kullanması.



İlk bölümü yayınlanan dizinin önümüzdeki bölümlerinde 'Türk'ün olayların akışına ne kadar yön vereceği ortaya çıkacak.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin