CUMOK İstanbul Koordinatörü Medyatava'ya konuştu: Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne...

İstanbul Cumhuriyet Okurları (CUMOK), Cumhuriyet gazetesinde yaşanan son gelişmelere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CUMOK İstanbul Koordinatörü Medyatava'ya konuştu: Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne...

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, dün Cumhuriyet gazetesinde düzenlediği bir toplantıyla 5 aydır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Utku Çakırözer'i görevden aldı. Öte yandan, gazetede Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Ayşe Yıldırım Başlangıç ve Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu da idari görevlerinden istifa etti.



Utku Çakırözer'in yayın yönetmenliği görevinden alınmasıyla gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni'nin hangi isim olacağı da merak konusu oldu. Kulislerde iki ismin ön planda olduğu belirtilmişti. Bu isimlerin ise; Cumhuriyet gazetesi köşe yazarlarından Can Dündar ve Habertürk köşe yazarı Umur Talu'nun olduğu iddia edildi. Ancak, Can Dündar'ın bu teklifi reddettiği öğrenildi.



CUMOK İstanbul Koordinatörü Av. Namık Kemal Boya, Cumhuriyet gazetesinde yaşanan son gelişmeleri, Medyatava'ya değerlendirdi. Boya, gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni olarak Aydın Engin'in düşünüldüğünü iddia etti.



İşte, Boya'nın açıklamaları:



Burada bir kargaşa var ve bu kargaşayı gazetenin batırılmasına doğru giden bir süreç olarak görüyoruz. Bu kargaşayı tesadüfen yarattıklarını da zannetmiyoruz. Gazete kendisine yeni bir okur kitlesi yaratmaya çalışıyor. 



Utku Çakırözer'in Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne geçici olarak getirildiğini baştan beri biliyor ve söylüyorduk zaten. Çünkü onların akıllarında başka bir isim vardı. O isim de gazetenin yazarlarından Aydın Engin'dir. Aydın Engin'in gelmesi ise Cumhuriyet okurlarının sabrını zorlar.



Can Dündar'a teklif sunuldu ancak kabul etmedi. Geçici olarak şu an gazetenin yönetimini Hakan Kara üstlendi. Ama bu resmi olarak açıklanmadı. 



Ben şu anki yönetimin gazetenin tirajını arttırmak gibi bir derdinin olduğunu da düşünmüyorum. Eğer dertleri tiraj olsaydı, Cumhuriyet gazetesinin Türkiye Cumhuriyeti'yle kurulması gereken organik ilişkisini; bozmaya, sarsmaya ve hormonlu bir takım Emperyalist politikalarla, postmodern tavırlarla zedelemeye çalışmazlardı.



Biz olaya sadece Cumhuriyet gazetesi olarak bakmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve onun üzerinde durduğu kurumlar olarak bakıyoruz. Bunun içinde Cumhuriyet gazetesi de var. Cumhuriyet gazetesi de kuruluşundan itibaren basında ve medyada devrimi ve Cumhuriyet'i savunacak bir kuruluş olarak yaratılmıştır.



Dolayısıyla bütün bu olanları değerlendirmek amacıyla yarın saat 11:00'de CUMOK İstanbul Temsilciliği'nde bir toplantı düzenleyeceğiz. Toplantının detaylarını da aynı gün medyayla paylaşacağız.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin