Cumhuriyet'ten okurlarına 1 kitap daha hediye

Gazete, 6 Mayıs’ta Erdal Öz’ün “Deniz Gezmiş Anlatıyor” kitabını okurlarına armağan edecek.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'ten okurlarına 1 kitap daha hediye

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bugünkü köşe yazısında gazete okurlarına 6 Mayıs günü  Erdal Öz’ün “Deniz Gezmiş Anlatıyor” kitabını okurlarına armağan edeceğini duyurdu. 



Erdal Öz’ün idamından hemen önce Deniz Gezmiş’le Mamak’ta yaptığı röportajı içeren bu tarihi kitap, 1976’da ilk kez basıldıktan sonra bir daha yayımlanmamıştı.



Gazete daha önce 1 Mayıs'ta da gazetenin köşe yazarlarından Celal Üster'in çevirisiyle Can yayınları'ndan çıkan Marx ve Engels tarafından kaleme alınan Komünist Manifesto'yu hediye etmişti.  

 



Can Dündar gazetenin okurlarına kitap hediye etmesini şu sözlerle değerlendirdi. "Okurlarımızın çoğunun evinde bir Cumhuriyet kitaplığı vardır.

Hasan Âli Yücel döneminin dünya edebiyatı klasikleri ya da Atatürk ve Kurtuluş Savaşı üzerine gazetemizin hediye kitapları, başucu eserleri niteliğindedir.

Bu değerli geleneği, yeniden başlattık 1 Mayıs’ta...Türkiye’de Manifesto okuyacak insan mı kaldı” küçümsemelerine rağmen, kitap tam anlamıyla kapışıldı ve 1 Mayıs’ta gazetemizin tirajı, yüzde 50 oranında arttı.  O yüzden, “Hediye kitap” serimize, bir başka çok önemli eserle devam ediyoruz. 6 Mayıs’ta Cumhuriyet, Erdal Öz’ün “Deniz Gezmiş Anlatıyor” kitabını okurlarına armağan edecek. "



Köşe yazısının tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin