Cumhuriyet'ten ayrıldı, yeni gazetesinde işbaşı yaptı!

Nisan ayının sonunda Cumhuriyet'ten ayrılan yazar, yeni gazetesinde okurla buluşmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'ten ayrıldı, yeni gazetesinde işbaşı yaptı!

5 yıl çalıştığı Cumhuriyet'ten Nisan ayının sonunda ayrılan Erk Acarer, BirGün'ün kadrosuna katıldı.



Acarer, BirGün gazetesinde güncel haberler yapacak. Acarer'in ayrıca haftanın 1 günü gazetenin tarih sayfasında, 2 günü ise ana gazetede yazıları yayınlanacak.



Acarer'in BirGün'deki ilk röportajı bugün yayınlandı.



Acarer'in BirGün'deki ilk gününde Engin Konuksever ile röportajı okuyucuyla buluştu. 



İşte, o röportaj:



Babıali'nin ağabeyi Ergin Konuksever: Ah o parka ve o güzel çocuklar



Türkiye’de devrim, “o şarabi eşkıyalar” külliyatıysa eğer Ergin Konuksever ona tanık olan yegâne karakterlerden biri. Deniz’in parkalı fotoğrafını çeken de ondan bir dolmakalem ve tabanca siparişi alan da o! Hatta… Çok alçakgönüllü olduğundan mıdır bilinmez üzerinde hiç durmamış ama… Şimdi… Belki de sırası gelmişken söyleyiveriyor işte: “O parkayı Deniz’e ben vermiştim…"



‘Fotoğraftaki o sır çözüldü’ gibi sıradan reyting numaralarını çekmeyeceğiz ama ilginç de bir durum var ortada… 6X6’lık Hasselblad makine, gençlerin peşinden koşan bir gazeteci ve o malum parka… Türkiye’de devrim, “o şarabi eşkıyalar” külliyatıysa eğer Ergin Konuksever ona tanık olan yegâne karakterlerden biri. Deniz’in parkalı fotoğrafını çeken de ondan bir dolmakalem ve tabanca siparişi alan da o! Hatta… Çok alçakgönüllü olduğundan mıdır bilinmez üzerinde hiç durmamış ama… Şimdi… Belki de sırası gelmişken söyleyiveriyor işte: “O parkayı Deniz’e ben vermiştim, şaşırılacak ne var bunda ağabey kardeş gibiydik biz!”



Şüphesiz,  gazeteciliğin duayeni… Sokakların, eylem belgeciliğinin kralı… Aynı zamanda sektörün ve Babıali’nin boksörü. Devirmediği müessese müdürü yok gibi! Ama onu daha da özel kılan Deniz’lerle olan ilişkisi… Konuksever; Türkiye’nin yakın tarihini yansıtan fotoğraflarının arasında, geçmiş günlerin o buruk tadında ağırlıyor bizi…



Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Cumhuriyet gazetesinden BirGün'e transfer!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin