Cumhuriyet'te yeni dönem! Utku Çakırözer'in görevine son verildi! Peki, yerine hangi isim gelecek?

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer görevden alındı. İşte, Çakırözer'in yerine düşünülen isimler...

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'te yeni dönem! Utku Çakırözer'in görevine son verildi! Peki, yerine hangi isim gelecek?

Cumhuriyet gazetesinde 5 ay önce göreve başlayan ve gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Utku Çakırözer, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun kararıyla görevden alındı.



Gazete, Temmuz 2014'te kadrosuna gazeteci Ahmet Şık, Ceyda Karan, Murat Sabuncu, Aydın Engin ve Özgür Mumcu gibi isimleri dahil etmiş, Aydın Engin'in Cumhuriyet'e transfer olması ise gazete içinde bazı tartışmalara neden olmuştu. Eylül 2014'te İbrahim Yıldız'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna Utku Çakırözer'in getirilmesiyle de gazetedeki kriz giderek derinleşti. Çakırözer'in görev yaptığı süre boyunca, gazete ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'yla uyuşmazlık yaşadığı iddia edildi. Son olarak Cumhuriyet'in 'Charlie Hebdo' özel seçkisine yer vermesi uyuşmazlıkları daha da artırdı.



Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun gazete yönetimiyle bugün düzenlediği toplantı sonucunda ise Utku Çakırözer'in görevine son verildi. İstifa ve görevden alma talebini Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç'in sunduğu ve Çakırözer'in karara itiraz ettiği öğrenildi.



Öte yandan, Çakırözer'le fikir uyuşmazlığı yaşadıkları iddia edilen gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım ile Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu da idari görevlerinden istifa etti. Ancak her iki ismin de gazetede kalacağı, bundan sonraki süreçte köşe yazısı yazacakları belirtiliyor.



Peki Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni hangi isim olacak?



Kulislerde iki ismin ön planda olduğu belirtiliyor. Bu isimlerin biri, HaberTürk'te halen köşe yazarlığı yapan, Milliyet eski Genel Yayın Yönetmeni, Umur Talu. Talu, uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinde de görev yapmıştı. Genel Yayın Yaönetmenliği için adı geçen diğer kişi ise Can Dündar. 



Utku Çakırözer'ın yayın yönetmeni olması böyle ses getirmişti


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin