Cumhuriyet'in yeni yazarı okurla buluştu! İşte, ilk yazısı

Nuray Mert'in Cumhuriyet'teki ilk yazısı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in yeni yazarı okurla buluştu! İşte, ilk yazısı

Cumhuriyet gazetesinin yazarları arasına katılan Nuray Mert'in ilk yazısı bugün okuyucuyla buluştu.



Geçtiğimiz hafta Diken.com.tr'deki köşesine veda eden Mert, daha önce Radikal, Hürriyet, Milliyet ve BirGün'de görev almıştı.



Mert, Cumhuriyet'teki ilk yazısında 'Bir hazin iktidar hikayesi'ni ele aldı.



İşte, Mert'in Cumhuriyet'teki ilk yazısı:



Bir Hazin İktidar Hikâyesi



Türkiye’de artık ‘iktidar’ veya iktidar partisinden söz etmek imkânsız, şimdi söz konusu olan; ‘otoriter bir devlete dönüşen bir iktidar partisi’ veya başka bir deyişle bir otoriter rejimin kısaltılmış ismi olan ‘parti-devlet’. Daha doğrusu, böylesi bir düzeni kurmak için çıkılan bir ‘amok koşusu’.



Aslında halihazırdaki düzenin tam bir tarifini yapmak zor, her şeyden önce icraat makamı neresi belli değil; ortada icraatçılıkta ısrarlı bir seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, diğer yanda ise daha henüz anayasa değişmediği için icraatın başı sayılan bir başbakan ve hükümet var. Dahası, Cumhurbaşkanı, iktidardaki partinin eski değil, değişmez lideri, dahası iktidar partisi; Cumhurbaşkanı için de, Başbakan için de, milletvekilleri için de, seçmeninin nazarında da sıradan bir siyasal parti değil, bir ‘dava’nın taşıyıcısı. Yani hiçbir şey, hiçbir kitaba uymuyor, her şey ‘keyfiyete’ tabi, yani her otoriter rejimin alameti farikası olan durum. Gece yarısından sonra Meclis’ten geçen, Cumhurbaşkanı’na örtülü ödenek tahsis edilmesi ve güvenlik paketi işte böyle bir resmin son rötuşları.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin