Cumhuriyet yazarından CNN Türk'e 'rehine' tepkisi!

Cüneyt Arcayürek, TV'lerin rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili yorumunu eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet yazarından CNN Türk'e 'rehine' tepkisi!

Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek bugünkü yazısında, Musul'da IŞİD tarafından rehin tutulan ve dün serbest bırakılan 49 rehineyle ilgili TV kanallarında çıkan haberleri eleştirdi.



Arcayürek, haber kanallarının, rehineleri IŞİD serbest mi bıraktı ya da hükümet mi kurtardı desinlerin şaşkınlığı içinde olduğunu belirtti. Ardından kanalların bir iki saat sonra nihayet karara vardıklarını ifade eden Arcayürek, 'Rehinelerin serbest bırakılarak yurda sağ salim dönüşlerinin, hükümetin baştan beri izlediği sağduyulu, özenli politikalar sayesinde gerçekleştiğinde karar kıldılar' dedi.



Gazeteci Murat Yetkin'in CNN Türk’te canlı yayında yaptığı açıklamalara da değinen Cumhuriyet yazarı, Yetkin'in örgüte yüklü tazminat ödenerek mi ya da örgütün kimi isteklerine olumlu yanıtlar vererek mi yoksa sınırdaş olduğu Türkiye’den saldırgan davranışlar izlemeyeceği güvencesi aldığı için mi rehineleri serbest bıraktığı gibi olası iddiaları yalanladığını belirtti. 



Cüneyt Arcayürek Yetkin'in açıklamalarının ardından "Rehinelerin serbest kalmasını hükümetin başarısı olarak tescil ve ilan etti CNN Türk!" yorumunda bulundu.



İşte, Arcayürek'in o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin