Cumhuriyet Gazetesi’ndeki değişiklik, son transferler ve krizle ilgili neler söylemek istersiniz?

Medyatava, İbrahim Yıldız’a sordu!

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Gazetesi’ndeki değişiklik, son transferler ve krizle ilgili neler söylemek istersiniz?

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay; Murat Sabuncu, Özgür Mumcu, Aydın Engin, Ahmet Şık ve Ceyda Karan'ın Cumhuriyet'in kadrosuna katıldığını açıkladı. Murat Sabuncu, Cumhuriyet’in Yayın Koordinatörü görevini üstlendi. 



Gazetedeki son yapılanmanın ardından, Aydın Engin transferi üzerine Cumhuriyet Gazetesi baş yazarı Mustafa Balbay, Twitter’dan yazdığı mesajda, "Aydın Engin'in, fikirlerini düşünce yelpazesine uygun bir gazetede, özgürce yazmasını dilerim. Ancak, Aydın Engin'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmasına karşıyım. Buna hiçbir zeminde evet demedim" açıklamasını yaptı. Medyatava, gazetedeki değişiklik, transferler ve Aydın Engin kriziyle ilgili Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ın yorumunu aldı.



MT: Gazete bünyesindeki değişikler ve son transferlerle ilgili gündeme gelen Aydın Engin krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?



İbrahim Yıldız: Türkiye’nin en pahalı gazetesiyiz. İyi bir okur kitlemiz var. Biz de iyi gazetecilik yapmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yeni yapılanma ve transferle hedeflediğimiz amaç, gazete bünyesine iyi isimleri katarak daha da güçlenmek. Bu sayede satış rakamlarımızı da arttırmış olacağız. Kısa vadede yeni bir değişiklik ve transfer yoluna gitmeyi düşünmüyoruz. Fakat böyle bir durum oluşması halinde muhakkak kamuoyuna açıklarız. Transferlerin ardından Mustafa Balbay’ın yaptığı açıklamayı ben de medyadan öğrendim. Konuyla ilgili bilgim yok. Bence bu konuyu Balbay’a sormalısınız. Benim yorum yapmam doğru olmaz.



 



Röportaj: Canan Kaya



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin