Cumhuriyet'ten Akdoğan'a yanıt gecikmedi!

Utku Çakırözer, Yalçın Akdoğan'a köşe yazısıyla cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'ten Akdoğan'a yanıt gecikmedi!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer bugünkü yazısında, yeni kurulan hükümette basından sorumlu başbakan yardımcılığı görevini üstlenen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a yanıt verdi.



Geçtiğimiz günlerde Yalçın Akdoğan'la bir söyleşi yapan Çakırözer, Akdoğan'ın HSYK seçimleri ile ilgili değerlendirmelerini köşesine taşımıştı. Ancak Akdoğan, yazı yayımlandıktan üç gün sonra bir televizyon kanalında, HSYK ile ilgili görüşlerinin ve bu görüşlerden Cumhuriyet gazetesinin çıkardığı "HSYK’de B Planı: Referandum"yorumunun 'gazetecilik ve basın ahlakına uygun olmadığı'nı söyleyerek Cumhuriyet'i "niyet okumakla" suçlamıştı.



HSYK seçimlerinde Cemaat'in kazanma ihtimali ile ilgili Akdoğan, "Ülkenin kaderini 12 binin değil, 55 milyonun yapacağı seçim belirler" ifadelerini kullanmıştı. Çakırözer de bu sözleri "HSYK seçimlerinde istenen sonucun çıkmaması durumunda hükümetin kafasında seçmenleri sandığa götürecek bir anayasa değişikliği planı olduğu"şeklinde yorumlamıştı.



Utku Çakırözer, Akdoğan'ın suçlamalrına bugünkü yazısıyla yanıt verdi. Akdoğan için "Bizi niyet okumakla suçlamasını ve gazetemizle ilgili de gerçeğe uygun olmayan bazı sözler kullanmasını üzülerek dinledik"diyen Çakırözer, 'Yorum, basın ahlakına aykır mı?' sorusunu yöneltti.



İşte, Çakırözer'in o yazısı:


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin