CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ YENİLENDİ

Abdullah Gül’ün, 11. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, Köşk’te başlayan yenileme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi de yenilendi.

Google Haberlere Abone ol
CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ YENİLENDİ

Sitenin, ara yüzü değişirken, yeni başlıklar da eklendi. Açılış sayfasına 10 Kasım nedeniyle, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözüne yer verildi.
      Halkın ziyaretine açık olan Atatürk Müze Köşkü’ne ait belgesel de siteye konulurken, Atatürk’ün, fotoğraflarının olduğu bölümün içeriği de genişletildi.
      "Yüce Önder Atatürk 125 Yaşında" başlığıyla oluşturulan bu bölümde, Atatürk’e ait portre fotoğraflar, Atatürk’ün manevi evlatları ve himayesine aldıkları kişiler, Atatürk’ün arkadaşları, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk’ün Ankara ve İstanbul’daki yaşamından kesitler, Atatürk’ün yurt içi gezileri ile Atatürk’ün halk arasındaki görüntülerine yer verildi. Bölümde ayrıca, İbrahim Ergüven’in Atatürk koleksiyonuna da yer verildi.
     
     KÖŞK’TE SONBAHAR
      Siteye Çankaya Köşkü’nden sonbahar manzaralarının bulunduğu bir bölüm de eklendi. Bölümde, Ankara’nın en yeşil tepelerinden olan Çankaya Köşkü’nde sonbaharın nasıl yaşandığına tanıklık eden fotoğraflara yer verildi.
      Sitede, Çankaya Köşkü’nün Cumhuriyet tarihindeki öneminin yanı sıra, doğal dokusuyla da seçkin bir mekan olduğu vurgulanırken, şöyle denildi:
      “Görkemli ağaçlarla ve yeşillerle bezenen Köşk, insanı derinden etkileyen, büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Köşk’te her mevsim bir başka görsel şölendir. Sararan ağaçlar ve yeşil çimler üzerine dökülen sarı yapraklar hiçbir tuvalde görülemeyecek güzellikte bir renk cümbüşü oluştururken geç açan güllerin kırmızısı ve huşlar, akçaağaçlar ve atkestanelerinin kızılı bambaşka bir duygu seli oluşturur insanda. Ağaçlar yapraklarını dökerek yalnızlaşırken, sonbaharın hüznüne eşlik eder Çankaya Köşkü’nün bahçesinde." Siteye ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çalışma ofisinde çekilmiş çeşitli fotoğraflarının bulunduğu bölüm de eklendi. (ANKA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin