Cumhurbaşkanı Gül'den Gabriel Garcia Marquez için taziye mesajı

Abdullah Gül, Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Marquez'in vefatı nedeniyle Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a taziye mesajı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'den Gabriel Garcia Marquez için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in kişisel birikimine geniş hayal gücünü ve büyülü anlatımlarını ekleyerek yalnızca kendi dilinde ve ülkesinde değil yerkürenin her yerinde okurlarının beğenisini kazandığını belirterek, "Bu özelliğiyle Marquez insanlığın ortak macerasını tüm sevinç ve üzüntüleriyle en iyi algılayan ve anlatan yazarlardan biri olmuştu" değerlendirmesini yaptı. 



Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre Gül, Marquez'in vefatı nedeniyle Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a taziye mesajı gönderdi. 



Mesajında, "Kolombiya'nın dünya romancılığına büyük bir onurla armağan ettiği, çağdaş edebiyatın en büyük yazarlarından biri" olarak nitelediği Gabriel Garcia Marquez'in vefatını üzüntüyle öğrendiğini kaydeden Gül, Marquez'in kişisel birikimine geniş hayal gücünü ve büyülü anlatımlarını ekleyerek yalnızca kendi dilinde ve ülkesinde değil, dünyanın her yerinde okurlarının beğenisini kazandığını vurguladı.



Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:



"Bu özelliğiyle Marquez insanlığın ortak macerasını tüm sevinç ve üzüntüleriyle en iyi algılayan ve anlatan yazarlardan biri olmuş, ülkemin okurları da kendi yaşamlarından kesitler ve anlatımlar buldukça 'Gabo'larını bir yazar olmanın ötesinde sevmiş ve benimsemişlerdi. 



Ölümsüz yazar Gabriel Garcia Marquez'in kaybından duyulan acıyı halkımla birlikte paylaşıyor, şahsınızda tüm Kolombiya halkına taziyelerimi iletiyorum." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin