Cumhurbaşkanı Gül'den flaş açıklama!

Metin Feyzioğlu: "Gül, cadı avı yapılmayacağını söyledi"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'den flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. 



 Feyzioğlu, son olaylarda polisin aşırı gaz kullanımı ile ilgili tespit ve önerilerini Cumhurbaşkanı'na iiletti.



"Olayları yakından takip ediyorum"



Cumhurbaşkanı Gül ise kabulde, Türkiye’de yaşanan son olayların Orta Doğu ülkelerindeki olaylara benzemediğinin altını çizerken; bunların, ABD, İngiltere ve İspanya’da rastlanacak tipte olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, bu ayırımın iyi yapılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Gül, “Olayları yakından takip ediyorum. Bazılarına şunu söyledim: bunlar, aslında gelişmiş demokrasilerdeki ülkelerin meselelerine benziyor. İspanya, ABD ve İngiltere’deki meselelere benziyor. Türkiye’de olaylar, olağanüstü haller kalksın, faili meçhuller kalksın diye çıkmıyor. Türkiye olarak geldiğimiz noktanın kıymetini bilelim" dedi.



Aşırı gaz kullanımı



Aşırı gaz kullanımı ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüştüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili soruşturma açıldığını hatırlatıp, Bakan Güler ile bu konuyu tekrar konuşacağını söyledi.



“Provokatörlere fırsat verilmemeli"



Olayları fırsat bilerek bir takım provokasyonların yapıldığına da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, provokatörlere fırsat verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin imajını bozmaya da kimsenin hakkının olmadığını anlattı.



Sosyal medyada yer alan ifadeler



Twitter ve sosyal medyayı en çok kullanan biri olarak bu alanlarda yalan, kışkırtıcı ifadeler, küfür ve hakaret kullanılmaması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bunları yapanların suç işlediğini hatırlattı.



Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’deki tartışmaların uygun platformlara taşınması ve sokakların serbest bırakılması gerektiğini anlatırken, bu konuda Türkiye Barolar Birliği’nin telkinlerinin de etkin olacağını söyledi.DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin