Cumhurbaşkanı Gül'den Apple'a rica

Teknoloji devinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ne istedi?

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'den Apple'a rica

ABD ziyareti esnasında Silikon Vadisi'nde, aralarında Apple'ın da bulunduğu şirketlerin teknoloji üslerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün de Apple'ın Başkan Yardımcısı John Couch'u Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde, Couch'a iPhone ve iPad gibi ürünlerin yaratıcısı üst düzey Apple mühendisleri eşlik etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkiye'nin Apple dünyasında A kategorisi ülkeler arasında alınmasını da istediği belirtilldi. Apple Başkan Yardımcısı Couch'un ise "Buraya gelmeden önce Başkanımız Arthur Levinson ile Türk kullanıcıların karşılaştığı sorunları görüştük. Sonuç almaya çok yakınız " dediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Apple yöneticilerine, bilgisayarlarında Türkçe uygulamalar ile F klavyeye yer vermeleri yönündeki beklentisini hatırlattığı öğrenildi.



Fatih'e göz koydu



Apple'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih projesiyle de ilgilendiği ortaya çıktı. Çankaya Köşkü'ne gelen Couch'un Apple'ın eğitimden sorumlu yöneticisi olduğuna dikkat çekilirken, Apple ürünü iPad'in işletim sisteminin farklı olması (Android olmaması) ve USB girişinin bulunmaması nedeniyle ihaleye giremediği öğrenildi. Couch'un "Türkçe uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte Fatih ve benzeri projelerle ilgileneceğiz" bilgisini verdiği belirtildi. Gül'ün konuklarına sosyal medyaya olan ilgisini ve sosyal medya uzmanlarıyla Çankaya Sofrası'nda yaptığı sohbetleri de anlattığı öğrenildi. Sosyal medyanın dünyaya yön verdiğini dile getiren Gül'ün Türkiye'nin ABD'deki Silikon Vadisiyle işbirliği yapmasına verdiği önemi de vurguladığı belirtildi. Gül, ABD'yi ziyaretinde, Apple'ın yanısıra Facebook ve Microsoft tesislerini de ziyaret etmiş, Google'ın sürücüsüz otomobiliyle dolaşmıştı.



Apple Store için geri sayım



Türkiye'de Apple Store açılışı için geri sayım başlarken, şirket yöneticileri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüşmüştü. Apple yöneticileri, Türkiye pazarının kendileri için önemine dikkat çekerek, Apple Store mağazaları ile Türkiye'de istihdam artışına katkıda bulunacaklarına da dikkat çekti. Şirket yöneticileri, vermeleri gereken Türkçe kullanma klavuzu ve garanti belgesi uygulamaları konusunda da bilgi aldı.



Türkiye'de aksesuar üretimi yapın



Gümrük ve Ticaret BakanıYazıcı da parekendecilik alanında yapılan bu yatırımın, doğrudan yatırıma dönüşmesini istedi. Yazıcı, Apple'ın aksesuar pazarının büyüklüğüne dikkat çekerken, "Sizin cihazlar bizde çok yoğun kullanılıyor. Aksesuar kullanımı da çok fazla. Çoğumuz Apple ürünleri kullanıyoruz. Bu kapsamda mağaza açmakla yetinmeyin ve aksesuar üretiminizi burada yapın" çağrısında bulunmuştu.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin