Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'teki konuşmasını, ilk o ajans duyurdu!

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris'teydi ve kaldığı otelde halkı meydanlara çağıran bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'teki konuşmasını, ilk o ajans duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından bir süredir tatil yaptığı Marmaris'te basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra İstanbul'a gitti. Erdoğan ayrıldıktan 1.5 saat sonra otele saldırı oldu.



Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te olduğunu ilk Doğan Haber Ajansı saat 00.23'te 'Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı meydanlara çağırdı' başlığıyla verdi. Bu haber şöyle gelişti:



15 Temmuz cuma gecesi saat 23.30 sıralarında Marmaris'te görev yapan DHA muhabiri ile bazı gazetecilere emniyet görevlileri tarafından Grand Yazıcı Club Turban otelinin önüne gitmeleri söylendi. Cumhurbaşkanı'nın bölgede tatil yaptığını bilen basın mensupları da vakit kaybetmeden otele geldi. Ardından Başbakanlık korumaları, basın mensuplarını, açıklamanın yapılacağı yakındaki Grand Yazıcı Mares Otel'e götürdü. Gazeteciler yaklaşık yarım saat burada bekledikten sonra gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte basın açıklaması yaptı.



HALKI MEYDANLARA ÇAĞIRDI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını 'Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı meydanlara çağırdı' başlığı ile saat 00.23 ilk Doğan Haber Ajansı duyurdu. Haberde Erdoğan'ın şu sözleri yer aldı: 



 "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız."

Doğan Haber Ajansı haberin hemen ardından da 00.42'de Erdoğan ve Berat Albayrak'ın 3 kare fotoğrafını da abonelerine servis etti.



İSTANBUL'A HAREKET ETTİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamanın ardından bir süre daha otelde kaldı. CNN Türk Televizyonu'na görüntülü olarak bağlanıp, düşüncelerini daha geniş bir şekilde dile getirdi. Ardından on araçlık bir konvoy hızla otelden çıkıp İçmeler yönüne hareket etti. Yaklaşık 10 dakika sonra da bir helikopter denizin üzerine doğru havalandı. Araç konvoyu da otele  döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da havayoluyla İstanbul'a ulaştı. 



SALDIRI OLDU



Erdoğan'ın otelden ayrılışından yaklaşık 1.5 saat sonra ise darbe girişiminde bulunan askerlerce buraya saldırıda bulunuldu.  İzmir Çiğli'den kalktığı belirtilen helikopterle havadan ve diğer birliklerce karadan ateş açılıp, el bombası da kullanılan saldırıda, çatışmaya giren polislerden ikisi şehit oldu, 8'i ise yaralandı. Saldırıda bulunan askerler daha sonra buradan çekilip, izlerini kaybettirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin