Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'tahliye' yorumu: 'HSYK geç kalmış bir toplantı'

Recep Tayyip Erdoğan, Hidayet Karaca ve 75 polisin tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'tahliye' yorumu: 'HSYK geç kalmış bir toplantı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



Erdoğan, Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polisin tahliyesiyle ilgili sorulan "Paralel Yapı iddialarıyla ilgili hafta sonu bazı tahliye kararları çıktı, daha sonra bu kararları durdurma yönünde karar çıktı. Bugün yeniden tahliye kararlarında ısrar edilmesi yönünde karar var. Aynı zamanda HSYK da olağanüstü toplandı. Tüm bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu cevabı verdi:



Öncelikle, yetki kullanımı açısından, şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle, yetki gasbı yapan bir yargı merci var. HSYK'nın başlattığı toplantı, bana göre geç kalmış bir toplantı" yanıtını verdi. 



"Bunlar, 23 Nisan tatil gününde bu işi başlattılar ve ardından cumartesi, pazar tatil, aynı şeklide bu tatilde de bunu sürdürdüler ve çok daha ilginci, gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve oda kilitli, kimseye bu odayı açmayacak derecede de bu işi anlaşılmayacak şekilde sürdüren bir veya iki hakim" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bu tabii Türkiye'de bu ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok çok tehlikeli, çok çok sıkıntılı bir süreç. Nitekim şu anda gönderilen başmüfettişlerin, rapor olarak hazırladıkları raporu biliyoruz. Öyle zannediyorum ki HSYK da bu raporlar istikametinde kararını verecektir. Dolayısıyla bu karar verilmeden, şu anda, benim burada herhangi bir açıklama yapmam doğru olmaz."



Bazı milletvekillerinin İstanbul'da adalet sarayına gittiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:



Anayasamızın 138. maddesinde, bir defa yargı esnasında, ister milletvekili olun, ne olursanız olun, yargıyı baskı altına alamazsınız. Bunlar oraya geliyorlar ve adalet sarayına giriyorlar. Adalet sarayına bu milletvekillerinin sokulması yanlış bir olay, onlar yanlış olduğu kadar aynı şekilde avukatların belli saatten sonra, oraya girmek suretiyle onların da orada bir baskı oluşturma gayretleri, onlar da ayrı bir sorun.  



Bunların hukukla falan alakası yok, tamamen hukuk dışı ve  Pensilvanya'dan alınan talimatla, orada yapılmış olan dualarla, vesairelerle bir yönlendirme söz konusu. Temenni ederim ki bugün HSYK'nın alacağı kararla ideal netice yakalanmış olur ve tahliye kararı, bu tahliye kararıyla bir taraftan sosyal medyada bir algı operasyonu sürdürülmesi, bu algı operasyonuyla dikkat edilirse arşiv resimleriyle adeta cezaevinden çıkmışlar, artık dışarıdalar gibi bir şeyi yayımlamak, bunları göstermek... Gerçekten bunlar çok çok çirkin. Nasıl bir örgüt çalışması olduğunu göstermesi bakımından çok çok önemli. Şimdi bu örgütün içerisinde yer alanların hepsinin, a'dan z'ye tabii ki bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil. Bu ülkede artık demokrasi egemen olacak, hukuk, adalet yerini bulacak. Öyle isteyenin istediği gibi adaleti tanzim etme, şekillendirme yetkisi de yoktur, hakkı da yoktur, daha da ileri gitmek istemiyorum, daha farklı şeyler anlatmak istemiyorum. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin