Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Karargah Rahatsız' açıklaması

Cumhurbaşkanı, Pakistan ziyareti öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Karargah Rahatsız' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.



Erdoğan, Hürriyet gazetesinin tartışma yaratan "Karargâh rahatsız" haberine ilişkin olarak, "Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik" tepkisini gösterdi.



Cumhurbaşkanı erdoğan'ın konuyla ilgili gazetecilerden gelen "Cumartesi günü Hürriyet'te 7 eleştiriye 7 yanıt haberi yayınlandı. Bu konuya ilişkin değerlendirmelerini alabilir miyim; Dün Genelkurmay Başkanı ile görüştünüz... Bu konu ele alındı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:



"Değerli arkadaşlar, öncelikle Genelkurmay Başkanımız ile görüşmemiz birinci derecede malum El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik yapılan bazı görüşmeler var. Türkiye, ABD, Rusya arasındaki bu görüşmelerde nereye geldik, bundan sonra onlarla yapılacak görüşmelerde ne durumdayız. Onların değerlendirmesini yaptık. El Bab operasyonu tamamlandı malum, ama oradaki sürecin bitmesi anlamına gelmiyor. Rusya ile görüşmelerimiz, ABD ile koalisyon güçleri ile yapacağımız görüşmeler önem arz ediyor. Bunları da birliktelik içerisinde yürütmek önemli bir hedefimiz. Bütün bunları uzaktan seyretmek gibi bir durum içerisinde olamayız. Daha önce uzaktan seyrettik, belli bedelleri oldu.



Siz kalkıp da 7 soruya 7 yanıt derken bir daha silahlı kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz, daha sonra ileri gidip cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı nereye giderlerse beraberler diyerek terbiyesizlik yapıyorsunuz. Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı veya Başbakan ile toplantılara gitmesinden daha doğal ne olabilir? 



Bunların dünyadan da haberi yok. Sorduğunuz zaman yok amiral gemisi, yok şu, yok bu. Kusura bakmasınlar artık böyle bir şey yok. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir." (T24)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin