Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Firuzağa saldırısı' yorumu

Erdoğan, İstanbul Firuzağa'da gerçekleşen plakçıya saldırı olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Firuzağa saldırısı' yorumu

T24'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Cihangir’de Radiohead etkinliğinin yapıldığı sırada katılımcıların saldırıya uğramasını ‘basit’ olarak nitelerken "Kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar, yol açtıkları arbede ile misafirperverliğe gölge düşürmüşlerdir” dedi. Erdoğan, plakçı dükkanının sahibi KoreliSeogu Lee’ye geçmiş olsun dileklerini iletirken, “Ramazan günü sokaklara taşan bu etkinlik ne kadar yanlışsa buna kaba güçle müdahale etmek o kadar yanlıştır” diye konuştu.



Ne olmuştu?



İstanbul Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı mekânda düzenlenen Radiohead etkinliğine katılanlara saldırı düzenlemişti. Ramazan ayında alkol tüketildiği için etkinliği bastıklarını sık sık belirten saldırganlar çok sayıda kişiyi darp etmişti. Olayda bir kişi başına aldığı darbelerden ötürü yaralanmıştı. 



Olayı protesto etmek için Cihangir’de toplanan kitleye polis müdahale etmişti. Firuzağa Camisi’nin önünde toplanan kitle "Faşizme karşı omuz omuza; katil, hırsız AKP" sloganları attıktan sonra, polis gruba biber gazı ve barikatlarla müdahale etmişti.



Yaklaşık 300 kişinin katıldığı protesto, iftarın hemen ardından başladı. Kendisi gibi yaşamayanlara karşı estirilen terörün protesto edildiği gösteride, "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil, hırsız, işbirlikçi AKP", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Polis defol, bu sokaklar bizim" sloganları atılmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin