'Çocuğunuz hacker olmak zorunda'

Çocuklar ve teknoloji bu zirvede konuşulacak.

Google Haberlere Abone ol
'Çocuğunuz hacker olmak zorunda'

Çocuk ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, 'üretici' olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, düzenelenen 'Teknolojiye Doğan Çocuklar' zirvesi 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde, yapılacak. 



Zirvede konuşmacı olarak yer alacak Bager Akbay, "Çocuğunuz artık hacker' olmak zorunda, her zaman 'hack' etmek için değil ama gerektiğinde ona sunulanla yetinmek zorunda kalmamak için. Çocuğunuz 'coder' olmak zorunda, ama bunu programcı olmak için değil, sistemleri anlayabilmek için. 'Maker' olmak zorunda, çünkü üretme becerisi olmayanın, ordan oraya savrulacağı bir yüzyıla giriyoruz" diyor.



Dijital dünyanın tanınmış isimlerinden Akbay, zirvede 24 Mayıs Pazar Günü Saat 12:00'de yapacağı 'Geleceği Kodlayan Çocuklar' başlıklı konuşmada çocukları gelecekte nasıl bir dijital dünya beklediğini anlatacak.



Teknolojiye Doğan Çocuklar



Bilişim Zirvesi tarafından düzenelenen zirvenin amacı çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, 'üretici' olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi. Katılımcıların web sitesi üzerinden online kayıt oluşturarak ücretsiz katılım sağlayabilecekleri Çocuklar için Bilişim Zirvesi eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık, gelecek, sanat ve eğlence ana kategorilerinde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100'e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, 'Teknolojiye Doğan Çocuklar' mottosuyla hayata geçirilecek. Kapıları herkese açık olan etkinliğe katılım için www.bzcocuk.com adresinde bulunan 'Online Kayıt' formu doldurularak ücretsiz giriş hakkı sağlanabilecek.



Teknolojiyle büyüyen değil, teknolojiye doğan çocukların bugününü ve yarınını ele alarak teknolojinin geleceğimizdeki rolünü, tedbir ve tehdit konularını paylaşacak; aynı zamanda kuşaklar arası iletişimde anne babaları da bilgilendirecek olan Çocuklar için Bilişim Zirvesi, 5-15 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler ile onların ailelerini, konunun uzmanı isimler, STK'lar ve özel sektör temsilcileri ile bir araya getirecek.



Fenomenler de, Mandala Takipçileri de Zirve’de olacak



Çocuklar ve gençlerin önemli bir bölümü için sosyal medya fenomeni olan Orkun Işıtmak ise gelişen dijital yetenekler ve hayat becerileri konusunda katılımcıları bilgilendirecek. Özellikle çocukların eğitimlerinde kullanılmaya başlayan ve zihin dinlendirme, dikkat eksikliği, sakinlik gibi konularda eğitici olan Mandala kişisel gelişim çizim öğretileri de etkinlikte yer alacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin