Coca Cola reklamına 1 gecede 11 bin tweet

Somera analiz şirketi Coca Cola'nın yeni reklamı izleyenlerde nasıl bir etki bıraktı, rakamlarla analiz etti.

Google Haberlere Abone ol
Coca Cola reklamına 1 gecede 11 bin tweet

Pazartesi akşamı yayına giren ve televizyon seyircisini gerek uzunluğuyla, gerekse koreografisiyle şaşırtan Coca-Cola’nın yeni reklamı, Ünlü oyuncu Özcan Deniz’i ve sesiyle büyük beğeni toplayan şarkıcı Sıla’yı ekran yüzü olarak kullanıyor. Orjinali “Why This Kolaveri Di” olan şarkıya Coca-Cola sözleri yedirilerek oluşturulan kampanya videosu, yine şarkının orjinal klibinde varolan ögeleri kullanarak modernize edilmiş ve uyarlanmış görünüyor. Kumsalda çekilen video, Özcan Deniz’in liderliğinde bir grup erkek ile Sıla’nın önderliğinde bir grup kadın dansçının atışmasını konu alıyor. Pazartesi akşamı yayına giren Coca-Cola’nın yeni videosu Vietnamist imzası taşıyor.



Peki reklam videosu izleyenlerde nasıl bir etki bıraktı? Somera, Türkiye’de sosyal medya kullanıcılarının gerek markalara gerekse TV yayınlarına karşı gösterdikleri ilgili kalitatif değerlendirerek yapılan araştırmalarda markaların veya yapımların tüm yatırımlarının karşılığını sosyal medya verisiyle ölçümlüyor ve raporluyor. Coca-Cola’nın yeni reklam kampanyasını da değerlendiren Somera, Özcan Deniz ve Sıla’nın başrollerini paylaştığı reklam videosu hakkında bazı metrikler açıkladı.



Somera’ya göre, kampanya dün akşamdan bu yana 11,354 Twitter içeriğine konu olmuş durumda. Fakat konuşma içeriklerini detaylı incelendiğinde yapılan değerlendirmelerin büyük bir kısmı negatif içeriklerden oluşmakta. Seyirciler ve reklam izleyicileri reklamın kurgusunu ve şarkısını tatmin edici bulmamış görünüyor. Bollywood kurgusunu yapay bulan ve Özcan Deniz ile Sıla birlikteliğine ise Tweet’lerde çok değinilmiyor. Nötr içeriklerin yüzdesinin normalde görünenden daha çok bir yüzdeye sahip olmasında ise videoyla haber içerikleri, video linkinin hiç bir yorum olmaksınız paylaşılması gibi davranış biçimleri etkili oluyor.



Detaylarına aşağıdaki infografikte ulaşabileceğiniz kampanyayla ilgili atılan Tweet’lerde gözlemlenen dikkat çekici rakamlar ise şöyle:



- 9826 kullanıcı reklam ile ilgli tweet atmış durumda.



- Kullanıcı başına 1,15 tweet atılırken, atılan tweet’lerin %54’ü kadın, %46’sı erkekler tarafından üretilmiş.



- Atılan Tweet’lerin ’inde kampanya hashtagi olan #AçBirCocaCola kullanılmış.



- Tweet’lerin %42’sinde Özcan Deniz ismi geçerken, %22’sinde Sıla’nın ismi geçiyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin