CNN TÜRK'ÜN YENİ STÜDYOSU NASIL HAZIRLANDI?

CNN TÜRK, 23 Ağustos Pazartesi günü başladığı yeni yayın döneminde izleyicilerini yepyeni bir stüdyo ile karşılamıştı. Peki yeni stüdyoyu hangi ekip hazırladı? İşte değişimin hikayesi...

Google Haberlere Abone ol
CNN TÜRK'ÜN YENİ STÜDYOSU NASIL HAZIRLANDI?

 


 


11 yıl sonra baştan aşağı yenilenen CNN TÜRK stüdyosunu Atlanta’dan gelen CNN International ve CNN TÜRK Dekor ekibi ile hazırladı.


 


Mayıs ayında yapılmaya başlayan toplantılarda, yeni yayın stratejisine uygun olarak, sunucuların sıcak, dinamik ve doğal sunuş tarzına uygun mekan yaratımına karar verildi.


 


CNN Kreatif Direktörü Jonathan P. Killian, Türkiye’ye davet edildi ve yeni yayın döneminde nasıl bir CNN TÜRK hayal edildiği paylaşıldı ve hazırlıklar başladı.


 


FX Group dekor ve set tasarımcısı Anthony Ferguson, CNN Işık servisinden Jim Moorman ve Bradford Bettencourt ve Esra Akbulut ve Ahmet Rüstem Ekici yönetimindeki CNN TÜRK Dekor servisi birlikte çalıştı. Tüm dekor grafikleri CNN TÜRK Kreatif Direktörü Okan Aşık yönetimindeki CNN TÜRK Grafik Servisi tarafından hazırlandı. Anthony Ferguson ve Okan Aşık nihai kararı verdiler.


 


Yeni stüdyoya; özel Led ekranlar, haber masasının arkasını kaplayan özel monitörler getirildi ve aydınlatma sistemi de değiştirildi.


 



Fotoğraflar: Emrah Bakkaloğlu


 


Jonathan Killian hakkında 


CNN International'ın kreatif direktörü Jonathan Killian, program stratejileri ve yayınlanan tanıtımları koordine ediyor. CNN ailesine Ağustos 2008'de katılan Killian, “Go Beyond Borders” kampanyasında kilit bir rol oynadı. CNN'e katılmadan önce Amerika'nın pek çok şehrinde (Washington, Baltimore, Maryland... vb) televizyon sektöründe Direktör, Editör ve Prodüktör olarak çalıştı. Çalışmalarıyla 10 tane Emmy ödülü kazandı. Killian, Alabama Üniversitesi'nde Sanat Yönetimi'nde masterı bulunuyor. 


 


Anthony Ferguson hakkında


Orlando ve Florido'daki FX Stüdyo'nun başında yer alıyor. Daha önce yapımcı yönetmen olarak çalışan Ferguson, setleri/stüdyoları düzenliyor ve yayına hazır hale getiriyor. En son CNN Int.'in Abu Dhabi'deki yeni yapım merkezini tasarladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin