CNN Türk'ten ayrılan hangi ekran yüzü Haber Global'e katıldı?

Haber Global, deneyimli bir ekran yüzü ile anlaştı.

Google Haberlere Abone ol
CNN Türk'ten ayrılan hangi ekran yüzü Haber Global'e katıldı?

Birçok ünlü gazeteci ve televizyoncuyu bünyesine katarak sektöre iddialı bir giriş yapan Azerbaycan sermayeli Haber Global, deneyimli bir ekran yüzü ile anlaştı.



24 Eylül 2018 tarihinde yayın hayatına başlayan, Genel Yayın Yönetmenliği görevini Erdoğan Aktaş'ın yaptığı Haber Global kadrosuna deneyimli bir ekran yüzü katıldı.



Haber Global kadrosuna katılan son isim CNN Türk ile yollarını ayıran ünlü ekran yüzü Saynur Tezel oldu.



CNN Türk'te hafta içi her gün yayınlanan Günlük programını sunan Saynur Tezel ile Demirören Grubu'nun Doğan Medya Grubu'nu satın almasının ardından yollar ayrılmıştı.



CNN Türk'ten ayrılan hangi ekran yüzü Haber Global'e katıldı?



Saynur Tezel kimdir?



İlk, orta ve liseyi 1985’te bitirdiği TED Ankara Koleji’nde okudu. 1989’da ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitenin ardından İstanbul Tütünbank’ta ve Bilfar Holding’de çalıştı.



1992’de o dönem için haber kanalı olarak tasarlanan atv’nin kuruluşu için seçilen 25 kişiden biriydi. Televizyon haberciliği konusunda NBC ve BBC’den gelen yabancı profesyonellerden dersler aldı. Tezel, aynı zamanda Sabah Grubu bünyesindeki Aktüel Dergisi’ne yazılar yazdı. 1996’dan 2001 yılı sonuna dek NTV’de ana haber kuşağı sorumluluğu ile birlikte, çeşitli dönemlerde, muhabirlik, program yapıcılığı ve sunuculuk yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı (1999 – 2002). CNNTürk’te görev yaptı (2001-2003). Eşi Ali Özgentürk’ün sahibi olduğu Asya Film Filmcilik Ltd. Şti’de danışman olarak çalıştı (2003-2005). Haber Türk’te hazırlayıp sunduğu “Bugün” haber programı ile mesleğe geri döndü (2005-2008). Aynı programı 2008’in Nisan-Kasım döneminde SKYTÜRK’te sundu.



Ekim 2009’da Haber Müdürü olarak SKY TÜRK’e geri döndü. Temmuz 2011’e kadar bu görevinin yanı sıra ana haber kuşağında “Bugün” programının da sunuculuğunu da yaptı.



Ekim 2012’de CNN TÜRK haber ekibine katıldı ve hafta içi 14:00 – 16:00 saatleri arasında yayınlanan “Günlük” adlı haber kuşağını hazırlayıp sundu.



Boşanmayla biten ilk evliliğinden sonra ikinci evliliğini İstemihan Varışlı ile yaptı (1996-1999). 2002’de film yönetmeni Ali Özgentürk’le evlenmiş olan Saynur Tezel Özgentürk’ün Simay adında bir kızı vardır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin