Cilvegözü'nde bir kişi gözaltında

Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili soruşturma çerçevesinde bir kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Cilvegözü'nde bir kişi gözaltında

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan patlamayla ilgili soruşturma kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözlatına alınan kişinin patlamanın ardından Türkiye tarafına kaçtığı ileri sürülen zanlıyı arabasına aldığı, Hatay'a gelmeden bir süre önce de indirdiği iddia ediliyor. Kamera görüntülerinden yola çıkılarak gözaltına alınan kişinin, ifadesinde kaçan kişiyi tanımadığını söylediği belirtiliyor. 



Cilvegözü Sınır Kapısı'nda pazartesi günü meydana gelen ve 4'ü Türk 14 kişi hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruşturma sürüyor. 



UZUN KUYRUKLAR 



Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın ardından, sınır kapısında giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle Suriye'ye insani yardım taşıyan tırların uzun kuyruklar oluşturduğu bildirildi. 



Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısındaki olayın nakliye sektörünü de kötü etkilediğini söyledi. 



Patlamanın ardından sınır kapısından insani yardım taşıyan tırlar da dahil hiçbir aracın giriş çıkışına izin verilmediğini hatırlatan Şanverdi, şu bilgileri verdi: 



"Cilvegözü Sınır Kapısı uzun zaman önce tırların giriş çıkışına kapatılmıştı. Bu olayın ardından sektörümüz büyük darbe almıştı. Ancak, son zamanlarda Türk tırları sadece tampon bölgeye kadar insani yardım taşımaya başlamıştı. Tampon bölgeden de Suriye araçları bu yardımları alıyordu. Bu olay sektörümüzü biraz olsun rahatlatmıştı. Ancak önceki gün yaşanan patlama olayının ardından tırlar da dahil hiçbir aracın geçişine izin verilmiyor. Giriş çıkışlara izin verilmeyen kapının önünde tır kuyruğu 10 kilometreyi buldu." 



Şanverdi, bir an önce incelemelerin bitmesini ve kapının ulaşıma açılmasını beklediklerini kaydetti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin