Cif ve Arzum Onan’dan kadınlar için anlamlı işbirliği!

Arzum Onan, proje için heykel tasarladı.

Google Haberlere Abone ol
Cif ve Arzum Onan’dan kadınlar için anlamlı işbirliği!

Cif Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği dijital araştırma* ile ev işlerinin %77 oranında kadının görevi olarak algılandığını ortaya koydu.



Cif, konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bir projeyi hayata geçiriyor. Arzum Onan proje için tasarladığı heykelle ev hayatında kadınlardan beklentinin ne kadar yüksek olduğunu somutlaştırıyor.



'Hepimizin Elinde' adlı proje ile kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılarak yaratabilecekleri değere dikkat çekmeyi hedefliyor.



Cif ve Arzum Onan’dan kadınlar için anlamlı işbirliği!



Cif ülkemizde kadınlardan ev hayatındaki beklentilerin ağırlığını ortaya koymak için bir dijital bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma kadınlara atfedilen sorumlulukların ağırlıklı olarak ev işleriyle ilgili olduğunu gösterdi. İnternette yapılan aramalardan yola çıkan çalışmada incelenen içeriklerin %77’sinde ev işleri kadının sorumluluğu olarak ifade ediliyor. Cif bu sonuçlar doğrultusunda “Hepimizin Elinde” adını verdiği farkındalık projesini hayata geçiriyor. “Hepimizin Elinde” projesi ev işlerinin aile içinde paylaşıldığında, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılabileceğine dikkat çekmeyi hedefliyor. Cif bu amaçla Arzum Onan ile işbirliği yapıyor; tasarım ve uygulamasını Onan’ın üstlendiği sıra dışı bir kadın heykeli ile kadınların üzerindeki beklentiyi somutlaştırıyor.



Cif ve Arzum Onan’dan kadınlar için anlamlı işbirliği! - Resim : 2



Cif ile yanlış ezberleri bozmaya odaklanan bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Arzum Onan, “Projenin toplumsal cinsiyet eşitliğini merkezine alması, ürünün de bu söylemi üstlenmesi çok önemli. Bu üslubun bir heykel formunda buluşması bana keyif veriyor. Şu sıralar yürüttüğüm ikinci kişisel sergimin temasının da kadın olduğunu düşünürsek bu buluşma benim için ayrı bir anlam taşıyor.” dedi.



Unilever Ev Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü Duygu Ersoy ise “Cif olarak ev işlerinin, evi paylaşan tüm bireylerin paylaşabileceği sorumluluklar olduğuna inanıyoruz. ‘Hepimizin Elinde’ projemizde sanatın gücüyle kadından beklenenlerin zorluğuyla bir yüzleşme yaratıyoruz.” Duygu Ersoy araştırma sonuçlarının Arzum Onan tarafından hazırlanacak heykel ile eş zamanlı kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.



Cif ve Arzum Onan’dan kadınlar için anlamlı işbirliği! - Resim : 3



*Ev İşlerinde Kadın ve Erkeğin Rolü, Unilever Brandwatch Dijital Araştırması, 2018


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin