Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti!

Çiçero filminin galasında Nazi toplama kamplarının canlandırılması tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti!

18 Ocak’ta vizyona giren yönetmenliğini Serdar Akar, yapımcılığını ise Mustafa Uslu’nun üstlendiği Çiçero filminin galasında, Nazi toplama kamplarının canlandırması yapıldı.



Uluslararası Soykırım Anma Günü 27 Ocak haftasında ‘toplama kampı’ temalı gala yapılması dikkat çekti. Gala üzerine sosyal medyadan, Nazi döneminde yaşanan dramın ‘filmin tanıtımında kullanılması’ ve ‘eğlence malzemesine dönüştürülmesi’ gibi sebeplerle tepkiler geldi. Gala tarihi olan 16 Ocak'ın Soykırım Anma Günü haftasına denk gelmesi de "dalga geçer gibi" , "ne düşünüyorlardı" gibi yorumları beraberinde getirdi.



Çiçero, 2. Dünya Savaşı yıllarında Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olan İlyas Bazna’nın hikâyesini anlatıyor. Başrolde Erdal Beşikçioğlu’nun yer aldığı film, “Yüzyılın en büyük casusluk hikâyesi” olarak tanıtılmıştı.



Sinema yazarı Fırat Yücel, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Çiçero filminin galasında Nazilerin toplama kamplarını kırmızı halıya taşımışlar, bu da katılımcıları çok etkilemiş, haberlerde öyle diyor! Promosyona gelin. Günümüz Türkiyesi Arendt’e ‘temsili kötülüğün sıradanlığı’ diye kitap yazdırırdı.” dedi.



Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti!



Senarist ve yapımcı Murad Çobanoğlu geceye tepkisini “Madımak Katliamı hakkında bir film yapılsa dekor olarak yanan insanları mı koyacaksınız. Acılar üzerine film yapılır ki yeni acılar yaşamayalım, acılar promosyon malzemesi yapılmazlar @balkanakar büyüğümsünüz benden çok daha fazla acı gördünüz, kim bunu yaptıysa özür dileyin!” sözleriyle dile getirdi.



Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti! - Resim : 2



Şalom gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı İvo Morales ise “‘Çiçero’ filminin galasına bakınız. Bu anlaşılmaz cehaleti, bilinçsizliği nasıl anlatacağız?” şeklinde bir paylaşımla tepkisini sundu.



Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti! - Resim : 3



Şalom gazetesi yazarı Karel Valansi ise “Çok çirkin, saygısızca… bi de dalga geçer gibi 27 Ocak haftasında” diye yazdı.



Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti! - Resim : 4



Geç Osmanlı Döneminde Yahudiler ve Filistinliler isminde bir kitap hazırlayan ve Brooklyn College’da yardımcı profesör olan Louis Fisman ise galanın Uluslararası Soykırım Anma Günü’nden hemen sonra yapıldığını belirtti ve “Bunu yapanlar ne düşünüyor?” diye sordu.



Çiçero'nun 'toplama kampı' temalı galası tepki çekti! - Resim : 5


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin