CHP'den Show TV'nin dizisine tepki!

Show TV'de yayınlanan Cesur Yürek adlı dizideki silahlı tehdit sahnesine doktor dernekleri ve CHP'li Biçer'den tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Show TV'nin dizisine tepki!

'Cesur Yürek' isimli dizide ameliyathaneye elinde silahla giren bir karakter, ameliyattaki babasının ölümü halinde oradaki herkesin "masada kalacağını" söyleyerek ameliyathane personeli ve doktorları tehdit ediyor. Dizideki bu sahne doktorlardan tepki çekti.



Dizideki sahneyle ilgili açıklama yapan Türk Göğüs Cerrahisi Derneği dizinin yayınlandığı Show TV’yi kınadıklarını belirterek şu ifadelere yer verildi:



“Bu saldırgan, tehdit içeren dil akıl almaz bir tutumdur ve kabul edilemez. Bağırıp, çağırarak şiddet uygulayarak ve şantaj/tehditle sağlık çalışanlarının baskı altına alınabileceği algısı çok tehlikeli bir mesajdır.



Sağlıkta şiddetin yoğun yaşandığı ülkemizde ve bu şiddetten meslektaşlarını kaybetmiş bir dernek olarak kanal ve dizi ekibine bu yanlıştan dönmelerini ve bunu kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz.”



CHP’Lİ BİÇER: YAYINDAN KALDIRILMALI



CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, diziyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi. Biçer dizinin yayından kaldırılmasını isterken, verdiği önergede “Şiddet kültürünün yeşertilmesine müsamaha eden TV. Kanalı, dizi yapımcı firma veya senarist ile ilgili herhangi bir hukuki işlem başlatılmış mı? Başlatılmamış ise şiddeti özendiren ve hekimlerin yaşam hakkını ve güvenliklerini yok sayan sorumlular ile ilgili herhangi bir Hukuki işlem başlatılmamış olmasının gerekçesi nedir? Şiddetin yarattığı toplumsal sonuçları göz ardı eden ve bir sorumsuzluk örneği olan adı geçen televizyon dizisi kaldırılmalıdır” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin