CHP'den 'Hrant Dink Caddesi' için kanun teklifi

CHP milletvekilleri, İstanbul-Şişli ilçesindeki bir caddenin isminin ‘Hrant Dink Caddesi’ olarak değiştirilmesini önerdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den 'Hrant Dink Caddesi' için kanun teklifi

Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile Grup Başkanvekili Özgür Özel, Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda Değişik Yapılması hakkında kanun teklifi verdi.



TBMM Başkanlığı'na verilen kanun teklifinin gerekçesinde, toplumsal hafızanın diri tutulması amacıyla cadde ve sokaklara genellikle tarihte iz bırakmış kişilerin isimleri verildiğine işaret edilerek, toplumun aydınlanmasına, barışa hizmet etmiş kişilerin kadrinin bilinmesinin göstergesi olan bu uygulama neticesinde Türkiye’nin her yerinde önemli şahsiyetlerin isimleri sokaklarda, caddelerde, bulvarlarda yaşatıldığı ifade edildi.



19 Ocak 2007 tarihinde öldürülen gazeteci Hrant Dink isminin de bu ülkenin tarihinde önemli bir yer tuttuğuna işaret edilen gerekçede, “Her ne kadar katilleri ve arkasındaki örgüt ısrarla korunsa da, bu toplumun önemli bir bölümü, sorumluları kendi vicdanında mahkûm etmiş ve Hrant Dink’e hak ettiği değeri vermiştir. Dink’in cenaze törenin katılan yüzbinlerce insan, Dink’e yapılanı asla unutmama sözü vermiştir.” vurgusu yer aldı. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin