CHP, TRT'Yİ ÇEMBERE ALIYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Cumhuriyet Başsavcılığı’na, RTÜK’e ve YSK’ye suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP, TRT'Yİ ÇEMBERE ALIYOR

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberi şöyle:


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kamuyona ilk kez Cumhuriyet’in duyurduğu TRT’nin referandum konusundaki yanlı haberlerini 3 koldan gündeme taşıdı. Köktürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve kurumun bazı yöneticileri hakkında YSK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve RTÜK’e ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.


‘Şahin görevden alınsın’

Köktürk, RTÜK’e yaptığı başvuruda Şahin’in ağır hizmet kusuru işlediğini ve tarafsızlığı ihlal ettiğini belirterek, “TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında idari ve kanuni işlem yapılması ve görevden alınması için RTÜK’ün Bakanlar Kurulu’na bildirimde bulunması gerekmektedir” dedi.

Köktürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda da Şahin’in yanı sıra, Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken, TRT 1 Haber Koordinatörü Bülent Ata, Televizyon Dairesi Başkanı Nimet Ersin ve TRT 6 Kanal Koordinatörü Fetullah Kırşan hakkında işlem yapılmasını istedi. Köktürk, YSK’ye yaptığı başvuruda da kurumun yayın ilkelerini çiğnediğini örnekleriyle gösterdi.

Anayasanın 133. Maddesi’ne göre TRT’nin özerk ve tarafsız bir yayın kurumu olduğunu anımsatan Köktürk, yine TRT Yasası’nın 5. Maddesi’nde TRT’nin “Tarafsızlık, doğruluk ve çabukluk ilkeleri ile tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevrelerinin, herhangi inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak” zorunda olduğunu vurguladı. YSK’yi TRT konusunda göreve çağıran CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de “TRT’yi parti televizyonuna dönüştüren AKP’yi de siyasi ahlaka davet ediyoruz… Yapılanların hesabını halk sandıkta, CHP’de Yüce Divan’da soracaktır” dedi.

YSK devrede

Meclis’te bu gelişmeler yaşanırken Yüksek Seçim Kurulu da, artan şikâyetler üzerine TRT hakkında inceleme başlattı. Cumhuriyet Gazetesi'nin 19 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan “En hızlısı TRT çıktı” başlıklı haber metnini ve gazetede basılı halini talep eden YSK, kurumu mercek altına aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin