CHP Sözcüsü Tezcan'dan basın mensuplarına: Man Adası belgelerini hepinize dağıtacağım

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgelere ilişkin basın toplantısı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP Sözcüsü Tezcan'dan basın mensuplarına: Man Adası belgelerini hepinize dağıtacağım

Konuyla ilgili verilen araştırma önergesi oylanmadan önce açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önergenin reddedilmesi halinde belgeleri basına vereceklerini söylemişti. Araştırma önergesi reddedildi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, grup toplantısında gösterdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının para transferlerini gösterdiği iddia edilen belgeler basınla paylaşılıyor.



TEZCAN'IN AÇIKLAMALARI



Açtırma kutuyu söyletme kötüyü derler. Mübarek cuma günü, bize kutuyu açtıracaklar. Biz, TBMM bu konuyu görüşsün dedik ama hakim irade bu konunun görüşülmesinden anlaşılan o ki rahatsız. Biz kutuyu açtık, bundan sonraki artık kutunun içinden çıkanlardan kimin rahatsız olacağı ile ilgili.



Man Adası'ndaki şirketin sahibi Sıdkı Ayhan. Bir hissesi var, bir sterlin. Bir ortağı var. 2015'te şirket Kazım Öztaş'a devredilmiş. 1 ay sonra şirketi devralan Öztaş ile 20 günde 15 milyon dolar para trafiği yaşanıyor.



Önce, 'Bu belgeler sahte' dediler. Sonra 'Ticari ilişki var' dediler. Ona da bakacağız nasıl bir ilişki diye. Ondan sonra çarşamba günü Sayın Erdoğan, 'Şirket satışı karşılığı aldığı para' dedi.



(Dekontları kameralara gösterdikten sonra) Çekemediyseniz bir daha göstereyim.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin