CHP heyetinden Silivri'deki gazetecilere ziyaret

CHP heyeti, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetecilere ziyaret gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP heyetinden Silivri'deki gazetecilere ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki CHP heyeti, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapanziyaret etti.



Görüşmenin ardından açıklama yapan Bülent Tezcan, uzun zaman önce Silivri'de "kurgulanmış davaları" izlediklerini ifade ederek, "Türkiye acaba normalleşiyor mu? Yeniden hukuk çizgisine çekilecek mi?" diye beklerken, yeni hukuksuzluklarla karşı karşıya kalındığını söyledi.



Tezcan, Dündar, Gül, Güven ve Çapan'ın gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Namuslu her gazetecinin görevi, eğer bir yerde devlet suç işliyorsa ya da böyle bir iddia varsa, bu iddianın arkasını kovalamaktır veya devlet içerisinde bir kesimin suça karıştığı konusunda bir haber alırsa bunun sadece görünür gerçekliğiyle ilgilenir gazeteci, bunun gerçekten var olup olmadığı gazetecinin görevi değildir. Gazetecinin tek bir görevi vardır, kamuoyunun, halkın bilgilenme hakkını temin etmek, sağlamaktır, gerçeği yazmaktır, halkın öğrenmesini sağlamaktır. Can Dündar da Erdem Gül de bunu yapmıştır."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin