CGV Mars Group'tan Medyatava'ya yazılı açıklama! Türkiye'den çekiliyor mu?

Medyatava, geçtiğimiz günlerde sinema sektöründe konuşulan tasfiye iddialarını gündeme taşımıştı...

Google Haberlere Abone ol
CGV Mars Group'tan Medyatava'ya yazılı açıklama! Türkiye'den çekiliyor mu?

Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



Merkezi Güney Kore'de bulunan ve 2016 yılında Mars Cinema'yı satın alarak ülkemizde CGV Mars Entertainment Group adıyla faaliyet gösteren Koreli şirket, 'promosyonlu bilet' tartışması, Organize İşler 2 Sazan Sarmalı filminin Netflix'e satılması ve son olarak CEO Dong Won Kwak'ın görevden alınmasıyla sıkça gündeme geldi. Ancak CEO değişiminden sonra sektör koridorlarında konuşulan bu söylenti adeta bomba etkisi yarattı.



CGV MARS ENTERTAİNMENT GROUP TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU? CEO DEĞİŞİKLİĞİNİN PERDE ARKASINDA NE VAR?



İlk kez Medyatava'nın yazdığı o iddiaya göre; Dong Won Kwak'ın yerine atanan yeni CEO Seung Ro Yoon, bu göreve şirketi tasfiye etmek için atanmıştı... Peki Yoon, şirketin sinema yatırımı olmayan İngiltere ve Avustralya'da hangi alanlarda görev yaptı, tasfiye iddiaları doğru mu?



İşte, şirketin Medyatava'ya yolladığı o açıklama:



"28 Şubat tarihinde yayınınızda yer alan “CGV Mars Entertainment Group Türkiye'den çekiliyor mu? CEO değişikliğinin perde arkasında ne var?” başlıklı haberinize istinaden açıklamamızı sizinle paylaşmak istedik.



CGV Mars Entertainment Group’un yeni CEO’luğuna atanan Seung Ro Yoon, bir önceki görevinde CGV Kore Merkez’de Global Bölge lideri olarak görev yapmakta idi. Daha önce Avustralya, İngiltere gibi pazarlarda görev alan Seung Ro Yoon’un tecrübelerini Türkiye pazarına da aktaracaktır.



CGV Mars Entertainment Group olarak ise yeni CEO’muz Seung Ro Yoon liderliğinde Türkiye’deki çalışmalarımıza ve Türk sinema sektörüne yaptığımız yatırımlara planladığımız şekilde devam edeceğiz. Türkiye pazarından çekilmek ya da tasfiye gibi bir planımız bulunmamaktadır. Seung Ro Yoon’un CEO’luğundaki yeni dönemde sektörün tüm paydaşları da gözetilerek sinema sektörünün büyümesi ve gelişimi için çalışmayı sürdüreceğiz.



 



Saygılarımızla,



CGV Mars Entertainment Group"



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin