CGV Mars Entertainment Group Türkiye'den çekiliyor mu? CEO değişikliğinin perde arkasında ne var?

Medyatava, sinema sektöründe bomba etkisi yaratacak bir iddiayı manşetine taşıyor...

Google Haberlere Abone ol
CGV Mars Entertainment Group Türkiye'den çekiliyor mu? CEO değişikliğinin perde arkasında ne var?

Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



Türk sinemasında 'promosyonlu bilet' kavgasıyla başlayan, ardından Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Organize İşler 2 Sazan Sarmalı" filminin sinema salonlarında gösterimdeyken dijital içerik platformu Netflix'te yayınlanmasıyla alevlenen tartışmalar, CGV Mars Entertainment Group CEO'su Dong Won Kwak'ın sessiz sedasız görevden alınmasıyla sonuçlandı. Kwak'ın yerine ise şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Seung Ro Yoon atandı.



Türkiye medyasına CEO değişikliğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Amerika'da yayın yapan variety.com'a gönderilen bir e-postada şöyle denildi:



"CGV Mars Entertainment Group’un eski CEO’su Dong Won Kwak, 18.02.2019 tarihinden itibaren CJ CGV'nin Kore Merkezi'nde Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapacak ve Vietnam ile Türkiye’de edindiği değerli deneyimlerini bizlerle paylaşacak. 



CGV Mars Entertainment Group'un yeni CEO'su ise Seung Ro Yoon olacak. CJ CGV Kore Merkezi'nde küresel bölge lideri olarak çalışan Yoon, sektörün değişen dinamiklerini dikkate alarak yeni bir sıçrama yapacak ve yeni dönemde şirketin 2019 hedeflerine ulaşmak için çalışacak."



Peki, bu üst düzey değişiklikten önce hem Vietnam'da hem de Türkiye'de şirketin karlılık oranını artırdığı belirtilen Kwak'ın görevden alınma nedeni CGV'yi 2019 hedeflerine ulaştıramayacak olması mı? Kwak'ın yerine iddialı bir açıklamayla atanan Yoon kim ve daha önce hangi alanlarda görev yaptı? Bu göreve getirilme nedeni şirketi 2019 hedeflerine ulaştırmak mı, yoksa sektörde konuşulan iddialara göre tasfiye etmek mi?



Bilindiği üzere Güney Koreli şirket CJ CGV, yalnızca sinema alanında değil, ilaç, gıda ve eğlence sektörü gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir şirket ve variety.com'un haberinde de belirtildiği gibi Yoon, İngiltere ve Avustralya'da görev yapmış bir isim. CGV'nin ise bu ülkelerde sinema sektörüyle ilgili herhangi bir yatırımı yok. Yoon'la ilgili yaptığımız araştırmada da sinema alanında değil de daha çok mali alanlarda çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz.



Öte yandan Güney Kore'nin popüler haber sitelerinden biz.chosun.com'da 20.02.2019 tarihinde "Türk lirasının ihaneti" başlığıyla yayınlanan haberde, Cj CGV'nin Türkiye'deki 2019 hedeflerinden değil de daha çok dolardaki artıştan dolayı değer kaybı yaşayan Türk lirasından ve bunun sonucunda şirketin uğradığı zararlardan bahsediliyor. Söz konusu habere şu linkten ulaşabilirsiniz...



Derlediğimiz bu bilgiler ışığında; CJ CGV Entertainment Group'un Türkiye'deki yatırımlarına devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. Ancak hem 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan yeni sinema yasasının, hem de kulislerde konuşulan tasfiye söylentilerinin şirketi önümüzdeki günlerde oldukça zorlu bir sürece sokacağı görülüyor...



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin