ÇGD: Yalnızca IŞİD değil, destekçileri de katildir

Çağdaş Gazeteciler Derneği, IŞİD'in bir gazeteciyi katlettiğini belirterek, "Yalnızca IŞİD değil, destekçileri de katildir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
ÇGD: Yalnızca IŞİD değil, destekçileri de katildir

ÇGD'den yapılan açıklamada, IŞİD'in internet üzerinden yayımladığı görüntülerde Amerikalı gazeteci James Wright Foley'i öldürdüğünün görüldüğü kaydedildi. Ortadoğu'daki halklara karşı soykırıma girişen bu terör örgütünün, kimi devletlerce desteklendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:



"Ne yazık ki bu destekçi devletlerin arasında Türkiye'nin de olduğu ısrarla ve güçlü biçimde iddia edilmektedir. Tırlar dolusu mühimmat ve askeri malzemenin Türkiye'den güneye doğru gönderildiği herkesin malumudur. Bilinmelidir ki destekçileri de, Ezidiler ve Türkmenler başta olmak üzere önüne gelen herkesi toplu biçimde öldüren, kadınlara ve küçük çocuklara tecavüz eden, pazarlarda satan bir örgüt olan IŞİD'in işlediği her suçun ortağıdır; katildir. Ülkeyi 12 yıldır yöneten AKP iktidarı ve bu yıllar içinde ülkedeki bütün kötülükleri elbirliği ile yaptığı tüm cemaat, topluluk ve çeteler, bu katliamlarda pay sahibidir.



Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum derhal devreye girmeli, bu terör örgütünün neden olduğu akıl almaz katliamlara son verilmeli, gazetecilerin bu bölgede mesleklerini güvenle yapmaları sağlanmalıdır." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin