ÇGD STAR TV'DE İŞTEN ÇIKARMALARI KINADI!

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Star TV'nin satışının ardından çalışanlarının ayrılıklarıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
ÇGD STAR TV'DE İŞTEN ÇIKARMALARI KINADI!

ÇGD: İŞTEN ÇIKARMALAR DERHAL DURDURULSUN
 
 
Basın-yayın emekçilerinin editoryal süreçlerden uzaklaştırıldığı, kölelik koşullarında çalıştırıldığı, çalışma ilişkilerinin hukuksuzlaştırıldığı günümüzde, Star Tv’deki son işten çıkarmaları, emeğe ve emekçilere karşı girişilen sistemli saldırıların bir halkası olarak görüyoruz.
Doğan Grubundan Doğuş Grubuna satılan Star Tv’nin devri “sıfır çalışan”  ile yapılmaktadır. Çalışanlar, tek tek çağırılarak isimlerine hazırlanmış kağıtları imzalamaları istenmektedir.
İlk bilgilere göre 60’dan fazla basın emekçisinin işten çıkarılması, sermaye medyasının geldiği durumu gözler önüne sermektedir. Çalışanlar, iki şirket arasındaki ticari alışverişin konusu haline getirilerek, hayatlarıyla kolaylıkla oynanabilecek basit maliyet kalemleri seviyesine düşürülmektedir.
Kölelik koşullarında çalıştırılan, sendikal haklarından mahrum bırakılan, düşünce özgürlükleri ellerinden alınan; güvencesizliğe, biat kültürüne itilen basın emekçileri, “tazminatları verildi” denerek işsizliğe mahkûm edilmektedir. Lütuf gibi gösterilen tazminatlar çalışanların hakkıdır ve işten atmaları masumlaştırmaz. Üstelik Star Tv’deki bu uygulama, çalışanların mahkemeye başvurarak hak aramalarının önüne geçmeye çalışan kötü niyetli bir girişimdir.
Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak belirtiyoruz ki; başta Doğuş Grubu olmak üzere her iki kurum da derhal bu saldırıları durdurmalı, işten çıkarılan herkesin işini geri verilmeli ve gazetecilerin, meslek doğrularıyla işlerini yapabilmelerinin koşulları bir an önce sağlanmalıdır.
ÇGD, üyesi olsun olmasın, işten çıkarılan tüm basın emekçilerinin yanındadır ve verecekleri her türlü hak mücadelesinin yanında yer almaktan öte bu mücadelenin adresi olma iradesini beyan etmektedir.
 
ÇGD Genel Yönetim Kurulu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin